alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
Počinje nacionalno takmičenje ALIANTE 2014 | 02.03.2014.
Aliante je jedinstveno takmičenje za srednjoškolce uzrasta od 15 do 19 godina. Svrha takmičenja je da se podigne nivo informisanosti mladih o karakteru, istoriji, geografiji, politici i bezbjednosnim pitanjima Sjeveroatlantskog Saveza.
Prijavljivanje ekipa i prvi krug takmičenja počinje u ponedjeljak, 03.03. i završava se 06. aprila. Sve potrebne informacije su dostupne na nasem sajtu i facebook stranici ALIANTE 2014 Montenegro.
ALFA Centar je primljen u ALIANTE mrežu 2010. godine, kada je sprovedeno i prvo nacionalno takmičenje a Crna Gora imala svoje predstavnike na međunarodnom takmičenju u Gruziji.
Zahvaljujući naporima ALFA Centra, naša zemlja je već sljedeće, 2011. Godine bila organizator međunarodnog takmičenja i ugostila 32 ekipe iz deset zemalja.
Koncept ovog takmičenja im omogućava da ispitaju i svoju fizički i mentalnu izdržljivost u otežanim uslovima, da se upoznaju sa vršnjacima iz velikog broja zemalja, takmiče u streljaštvu, savlađivanju prirodnih i pješadijskih prepreka a i da mnogo nauče o pitanjima odbrane i bezbjednosti.
Na ovogodišnjem svjetskom takmičenju koje će se održati u Republici Slovačkoj, nastupiće ekipe iz jedanaest zemalja.
Naš dugogodišnji partner na realizaciji takmicenja je Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore koji organizuju adekvatne pripreme za naše takmicare koji nastupaju na svjetskom takmicenju , a „Pobjeda“ je obezbjedila nagrade za najbolje ekipe.
„Iz godine u godinu bilježimo sve veće interesovanje za učešće mladih na ovom takmičenju a time i veće interesovanje za ove teme. Zadovoljstvo nam je da po peti put pokrećemo ovo takmičenje u Crnoj Gori i to upravo u fazi kada javna debata o članstvu u Savezu dobija na zamahu. Kao i većina naših aktivnosti usmjerenih na mlade, takmičenje nije u sklopu nekog od finansijski podržanih projekata, posebno ne od strane domaćih izvora. Ipak se nadamo da ćemo iznaći mogućnost da naši takmičari pokažu svoje znanje na svjetskom takmičenju.“ – Sandra Vahtel, direktorica omladinskih programa.
 
Copyright © ALFA Centar