alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
09.06.2015 | Objavljen poziv za učešće na REACT 2015
Danas je na press konferenciji u Podgorici objavljen poziv za učešće na Osmom Regionalnom Evroatlantskom kampu REACT 2015. Kamp će se održati od 28. avgusta do 02. septembra na Vučju, u nikšićkoj opštini.
Pravo učešća imaju mladi do 35 godina, koji su zainteresovani za teme evropskih i evroatlantskih integracija, regionalne saradnje i stabilnosti, vojske, odbrane i diplomatije. Jedan od uslova je i odlično vladanje engleskim jezikom.
React 2015
Nj.E. Margaret Ann Uyehara, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država, istakla je značaj ovog kampa navodeći da je rad sa mladim ljudima zadovoljstvo i privilegija. “Civilno društvo je nezaobilazno u donošenju važnih odluka. Niti jedna Vlada to ne može sama. Svakoj od njih je potrebna podrška i partnerstvo nevladinih organizacija, medija i akademske zajednice da bi se objasnio ovaj proces i kako bi aspekti članstva u NATO bili jasni građanima u svakom sektoru. REACT je veoma bitan događaj u veoma važnom vremenu za Crnu Goru i očekujem da mladi neće propustiti priliku da unaprijede svoje znanje i iskustvo u ovoj oblasti” poručila je ambasadorka
React 2015
Ambasador kontakt ambasade Crne Gore za NATO, Nj.E. Kristian Poša, je naglasio značaj javne debate kao i činjenicu da je REACT odavno prepoznat brend i izvan granica našeg regiona. „Istrajnost i posvećenost ALFA Centra, broj i kvalitet realizovanih aktivnosti preporučuju ovu organizaciju kao izuzetno kredibilnog partnera, što je i ambasada Mađarske prepoznala prije mnogo godina.“ kazao je ambasador.
React 2015
„Grad Nikšić po drugi put ima čast da ugosti mlade ljude iz velikog broja zemalja koji će krajem avgusta i početkom septembra biti učesnici REACT-a. Ovo je jedan u nizu događaja kojim lokalna uprava nastoji doprinijeti boljem poznavanju i većoj podršci NATO integracijama. Sigurni smo da će i ovaj kamp biti još jedan uspješan primjer naše saradnje sa ALFA Centrom.“ poručio je predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović.
React 2015
Kako REACT kamp izgleda „iznutra“, kakvi izazovi očekuju polaznike, o vrijednostima, stečenom znanju, iskustvu i prijateljstvima govorila je Sanela Ramović, jedna od alumnistkinja REACT-a. „ Ovo je zaista jedinstven kamp i rijetka prilika koja omogućava potpuno ravnopravan dijalog, razmjenu mišljenja i argumenata. Ovo nije samo škola o odbrani, diplomatiji i bezbjednosti. Na neki način, ovo je škola koja gradi buduće lidere sa demokratskim vrijednostima.“ kazala je Ramović Na kraju je ohrabrila sve mlade ljude da se zainteresuju za učešće i budu dio brojne REACT porodice.
React 2015
U ime organizatora, Aleksandar Dedović direktor ALFA Centra, se zahvalio na dugogodišnjem razumijevanju i podršci. „ Bili smo svjesni da će prvi kamp daleke 2008. godine biti veliki izazov i da ćemo u ovakvoj Crnoj Gori imati nerazumijevanja i teškoća da svoju ideju o kampu sprovedemo u djelo. Iznenađeni smo činjenicom da u ovoj godini, pred čiji kraj očekujemo dobijanje pozivnice imamo najviše problema u pripremi i organizaciji. Podsjetiću da je ALFA Centar dobitnik osam međunarodnih priznanja za svoj rad od čega upravo tri su za ideju i realizaciju REACT kampa. Ove će godine REACT okupiti značajno manje učesnika, ali ideja i koncept će biti usmjerni u cilju pozicioniranja Crne Gore u međunarodnoj zajednici i nadamo se, biti prilika da već na Vučju saznamo da je pozivnica za članstvo vrlo skora izvjesnost. „ poručio je Dedović.
Na pitanje novinara da li je Vlada Crne Gore prepoznala značaj i finansijski podržala realizaciju REACT-a, Dedović je naveo da su REACT finansijski podržali NATO odsjek za javnu diplomatiju, ambasade SAD i Mađarske, kao i Fondacija braće Rokfeler. Podršku u različitim uslugama ćemo obezbijediti od Vojske Crne Gore, biznis partnera i medija kao i našeg partnera Opštine Nikšić.
Poziv za učešće na REACT 2015 je otvoren od 09. juna do 20. jula, a sve informacije o načinu apliciranja možete pronaći na sajtu www.reactmontenegro.me.
 
Copyright © ALFA Centar