alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
Nikšić dobio prvu Eko skulpturu | 11.04.2014.
Danas je u prisustvu najmlađih Nikšićana i Šante Pante postavljena prva skulptura za selektivno odlaganje PET i aluminijumske ambalaže u Crnoj Gori.
Za početak nalaziće se kod dvorca kralja Nikole, na početku “Šetališta Vita Nikolića”, a kako u ALFA Centru planiraju ova skulptura će ubuduće krasiti različite djelove grada
Nastala je kao rezultat ideje da se na zabavan, interesantan i edukativan način pokuša uticati na veći stepen građanskog aktivizma u oblasti zaštite životne sredine. Na objavljeni konkurs za idejno rješenje pristiglo je ukupno jedanaest prijedloga, od čega je pet najzanimljivijih ponuđeno na glasanje preko facebook stranice “Nikšićanizam”. Najviše “lajkova” dobio je prijedlog mladog arhitekte Radovana Djurovića.
Skulptura u obliku mrava je izrađena u partnerstvu sa: Fondacijom za aktivno gradjanstvo, Elektroprivredom Crne Gore, Centrom za reciklažu, Opštinom Nikšić, Neckom-om, IM Goranovići RTV Nikšić.
Zadovoljstvo je prisustvovati još jednoj uspješnoj akciji ALFA Centra. Sve nas u Nikšiću je obradovala ova ideja pretočena u skulpturu. Nadam se da će građani pravilno iskloristiti ovu mogućnost i učiniti da živimo u što zdravijoj sredini”, rekao je Nebojša Adžić, predstavnik lokalne samouprave.
Tokom trajanja koncerta Šante Pante organizovana je i izložba crteža i poruka na temu “Moj grad, čist grad!”. Poruke su prikupljene od gradjana u marketu Mercator CG i predstavljaju njihovu viziju Nikšića kao boljeg, čistijeg i zdravijeg mjesta za život. Autore najboljih radova nagradili su Mercator CG i Montecco.
U ime partnera govorila je Eleonora Albijanic iz EPCG i istakla značaj građanskog aktivizma i društveno odgovornog poslovanja, kao i saradnju na realizaciji aktivnosti čiji je cilj unapređenje kvaliteta života građana u različitim oblastima.
 
Copyright © ALFA Centar