alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
12.04.2018. | Saobraćajno vaspitanje nedovoljno zastupljeno u školskoj nastavi
ALFA Centar je danas u okviru svog programa bezbjednosti saobraćaja održao saobraćajni čas u Osnovnoj školi “Džafer Nikočević” u Gusinju za učenike devetog razreda.
“U današnjem razgovoru sa učenicima primijetili smo da su njihova znanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja nijesu na visokom nivou. Uočeno je da su na određen broj pitanja o osnovnim saobraćajnim pravilima i propisima (prilagođenimuzrastu) učenici odgovarali neodređeno ili netačno. Takođe, na konkretnim primjerima smo im naveli slučajeve ozbiljnog povređivanja njihovih vršnjaka uslijed nepoštovanja propisa , a kroz razgovor smo saznali i kako se oni ponašaju u svakodnevnim situacijama u saobraćaju” kazala je coordinator programa bezbjednosti saobraćaja Nada Radović dodajući da je uočeno da kod njih ipak interesovanje I želja da znanje u ovoj oblasti dalje unaprijede.
Saobracajni cas
“Uočavajući sličnu situaciju i u drugim školama u Crnoj Gori, mišljenja smo da oblast bezbjednosti saobracaja treba uvrstiti u obavezan nastavni predmet, a do tada ukazivati nastavnom osoblju na potrebu međupredmetnog proučavanja bezbjednosti saobracaja, dakle izučavanja ove teme kroz druge-obavezne nastavne predmete, dodajući da će jedino pravovremenom i pravilnom edukacijom najmlađih o saobracaju možemo stvoriti generaciju savjesnih i odgovornih vozača koji će poštujući i svoje i tuđe živote u saobracaja i time stvoriti ambijent u kojem se svi osjećaju bezbjedno I sigurno.
Saobracajni cas
ALFA Centar najavljuje da će sa ovakvim i sličnim aktivnostima nastaviti kako bi kod štoviše mladih razvili svijest o važnosti poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa.
Saobracajni cas
 
Copyright © ALFA Centar