ALFA Centar u Briselu obilježio desetogodišnjicu rada | 13.04.2016.
U prisustvu velikog broja zvanica iz diplomatske zajednice, evropskih institucija, NATO-a, partnera i prijatelja u Briselu sinoć je svečanim prijemom obilježena desetogodišnjica rada ALFA Centra.
Brisel 2016
„U svakom demokratskom društvu dijalog je najbolji način da se analiziraju društvena i politička kretanja i donesu stavovi o važnim pitanjima. ALFA Centar od samog početka njeguje ovu kulturu posebno kada se radi o članstvu u Alijansi. Odlikuje ih visok stepen profesionalizma i posvećenosti i zato im treba odati posebno priznanje,“ rekao je Robert Pščel iz Odsijeka za javnu diplomatiju NATO-a.
Prijemu su prisustvovali ministar prosvjete Predrag Bošković, ambasador Crne Gore u Belgiji, Vladimir Radulović i učesnici studijske posjete NATO štabu i vojnoj komandi SHAPE, predstavnici Građanskog pokreta „URA“, Mirovnog pokreta „Ne u rat - Ne u NATO“, Građanskog pokreta „Alternativa“, Eparhije Budimljansko-nikšićke, „Socijalističke narodne partije“, „Demokrata“ i „Pozitivne Crne Gore“.
Brisel 2016
„Misija koju smo pred sobom postavili 2006-te godine još nije završena i zato večeras ne slavimo, već samo obilježavamo prvu dekadu doprinosa ALFA Centra demokratskim promjenama u Crnoj Gori. Vizija građanske, demokratske i sigurne Crne Gore, članice NATO Saveza i Evropske Unije je svakako vizija svih naših građana koji cijene vrijednosti pravne države, aktivnih građana i demokratskih reformi. Jedna nova, drugačija Crna Gora koju će u sigurnom i bezbjednom okruženju unaprijeđivati nove generacije i koja će sigurno biti kvalitetno mjesto za život“, istakao je Aleksandar Dedović, direktor ALFA Centra.
Brisel 2016
Prijem je organizovan u galeriji „Rasaart“ koja je prepoznata kao mjesto kulturne razmjene i prezentacije crnogorske umjetnosti u Briselu. Dobrodošlicu zvanicama poželjela je Nikol Sions Đurović.