alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
15.12.2015. | Oprezno u vrijeme praznika!
Praznično raspoloženje obično je praćeno kupovinom, žurbom, pretjerivanjem u hrani i piću, umorom i nervozom. Statistike govore da je u ovom periodu povećan broj saobraćajnih nezgoda. Dobar provod i nezaboravan doživljaj, nažalost, često ostanu u sjenci nastalih lakših i težih posljedica. Bez obzira da li praznike provodimo u svom mjestu ili odlazimo negdje, da li smo u vozilu ili vozači, pješaci ili biciklisti – u ovim danima moramo posvetiti dodatnu pažnju svojoj i bezbjednosti drugih.
Uspori
„Veselje i euforično raspoloženje, brzina i nepažnja, uzroci su velikog broja saobraćajnih nezgoda u vrijeme praznika. Konzumacija alkohola i upravljanje vozilom su gotovo siguran preduslov za nastanak nezgode. Vozači najčešće nijesu svjesni da su im brzina reagovanja i procjenjivanja umanjeni, a sva čula slabije reaguju. Povećana upotreba mobilnih telefona, pozivi i čestitanja – povećavaju rizik nastanka nezgode.
„Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače da nikako ne sjedaju za volan pod dejstvom alkohola. Posebnu pažnju obratiti u blizini tržnih centara i marketa, u prazničnim danima kada je koncentracija vozila i pješaka značajno povećana a jedni i drugi posebno nestrpljivi i neoprezni.“ Rekla je Nada Radović, Koordinator projekata u oblasti bezbjednosti saobraćaja u ALFA Centru.
Uspori
„Do kraja decembra završavamo i prvu fazu potpisivanja Deklaracije o bezbjednosti saobraćaja. Potpisivanje je počelo u kabinetu predsjednika Crne Gore, preko nosilaca izvršne vlasti i poslanika u parlamentu, ovih dana su i predsjednici opština Plav, Herceg Novi, Berane, Mojkovac, Petnjica, Žabljak i Ulcinj, kao i gradonačelnici Glavnog grada i Prijestonice svojim potpisom dali doprinos ovoj inicijativi.
Potpisivanjem Deklaracije obavezali su se da će strogo poštovati saobraćajne propise, živjeti i raditi sa sviješću o bezbjednosti u saobraćaju i biti uzor ostalim građanima Crne Gore.

Znanje, oprez, pažnja i koncentracija za lijep provod i nezaboravne, ali sigurne trenutke !  

 
Copyright © ALFA Centar