alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
16.04.2016. | Održan “Veliki saobraćajni čas” u Podgorici
Alfa Centar je danas u Podgorici u okviru manifestacije Dječiji proljećni vikend organizovao edukativno - zabavni hepening za najmlađe pod nazivom “Veliki saobraćajni čas”.
Saobracajni cas
U zabavnom dijelu programa učestvovao je dječiji animator Žarko Stanišić -Žabac, koji je na zanimljiv način djecu naučio osnovnim saobraćajnim pravilima prilagođenim njihovom uzrastu. Pored toga djeca su imala priliku da se takmiče u kvizu poznavanja saobraćajnih propisa, kao i da učestvuju na likovnom takmičenju na temu “Saobraćaj u mom gradu”. Najbolji su osvojili simbolične nagrade.
Saobracajni cas
"Edukativno -zabavni hepening kakav je 'Veliki saobraćajni čas' ima za cilj da se kod osnovaca unaprijede postojeća, ali i usvoje nova znanja kada je u pitanju saobraćajna kultura i saobraćajna bezbjednost. Na ovakvim aktivnostima djeca su u prilici da nauče mnogo novih saobraćajnih pravila, koja će im u velikoj mjeri olakšati snalaženje u svakodnevnim saobraćajnim situacijama", reklaje Nada Radović, koordinatr prgrama bezbjednost saobraćaja u ALFA Centru.
Saobracajni cas
Na kraju časa organizovan je tehnički zbor vozila specijalne namjene, kao sto su vozila Uprave policije, Vojske Crne Gore, Službe zaštite i spašavanja i Hitne medicinske pomoći. Djeci je predstavljena namjena specijalnih vozila, kao i način upotrebe i razlika među zvučnim signalima vozila,rotaciona svijetla, sredstva veze i ostala tehnička oprema. Tokom hepeninga su dijeljeni flajeri “Pješaci bezbjedno u saobraćaju”.
Saobracajni cas
Veliki saobraćajni čas organizovan je u saradnji sa Udruženjem Roditelji, Međunarodnom policijskom asocijacijom, sekcija Crne Gore, a u partnerstvu sa Upravom policije, Vojskom Crne Gore, Službom zaštite i spašavanja Podgorica i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć.
Saobracajni cas
 
Copyright © ALFA Centar