alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
16.06.2015 | Opština Plav ispratila srednjoškolce na svjetsko takmičenje ALIANTE 2015
Orhan Šahmanović, predsjednik opštine Plav sa saradnicima je danas priredio prijem za učesnike svjetskog takmičenja ALIANTE 2015 koje će se održati od 27. juna do 03. jula u Kaunasu, u Litvaniji.
Učenici drugog razreda JU Srednje mješovite škole “Bećo Bašić”, Vladimir Fatić i Đorđe Mijović su na nacionalnom takmičenju, od 32 ekipe pokazali najbolji rezultat i kao takva, predstavljaće Crnu Goru na ovom takmičenju.
I drugo mjesto na nacionalnom takmičenju osvojili su učenici ove škole. Stefan Mikić i Behmen Šahmanović su obezbijedili učešće na REACT 2015, koji se ove godine održava na Vučju.
“Naši mladi plavljani ne predstavljaju samo Plav nego i Crnu Goru, i siguran sam da će to uraditi na najbolji način. Plav je ponosan što učenici srednje škole „Bećo Bašić“ postižu zapažene rezultate na nacionalnim i svjetskim takmičenjima, i zato smo spremni da ih na svaki način podržimo u tome”, rekao je predsjednik Šahmanović.
Prijemu su, osim članova prvoplasiranih ekipa prisustvovali i Izet Hadžimušović predsjednik SO Plav, Mirza Medunjanin sekretar za opštu upravu i društvene djelatnosti u opštini Plav, Refik Balić direktor škole, profesorka Asmina Omeragić kao i Aleksandar Dedović i Bojan Jovović iz ALFA Centra koji je i nacionalni organizator ovog takmičenja.
“Iako prilično složeno, svake godine, ALIANTE takmičenje nam pričinjava i čast i zadovoljstvo zbog mogućnosti da se upoznamo i radimo sa mladim ljudima iz svih krajeva Crne Gore. Ovo jedinstveno takmičenje u znanju i vještini je izuzetna prilika da se mladi ljudi upoznaju sa vršnjacima iz cijelog svijeta, razmjene stavove i iskustva i steknu nova znanja iz ovih oblasti. Iz godine u godinu, interesovanje srednjoškolaca je sve veće a pobjednici nam dolaze iz svih gradova. Ne sumnjam da će Plavljani ove godine postići uspjeh i na svjetskom takmičenju,” istakao je Aleksandar Dedović, direktor ALFA Centra.
ALIANTE je takmičenje za srednjoškolce, koje se od 2010 godine sprovodi i u Crnoj Gori. Svrha takmičenja je da se podigne nivo informisanosti mladih o karakteru, istoriji, geografiji, politici i bezbjednosnim pitanjima Sjeveroatlantskog Saveza. Realizaciju ovogodišnjeg nacionalnog takmičenja ALIANTE su podržali Vojska Crne Gore, Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO, ISIC Montenegro i knjižara „Strana knjiga“.
 
Copyright © ALFA Centar