alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
19.11.2014. | Saopštenje - Ambasadorski sat sa Nj.E. Štajnaker
ALFA Centar je danas organizovao osamnaseti “Ambasadorski sat”. Gošća današnje aktivnosti bila je ambasadorka Njemačke Gudrun Eliizabet Štajnaker. Tokom svog jednočasovnog izlaganja ambasadorka je predstavila ovu evropsku zemlju sa svim svojim specifičnostima sa akcentom na istorijske događaje prošlog vijeka.
Naglasila je da je politički i ekonomski odnose Crne Gore i Njemačke na zavidnom nivou i da su u stalnom usponu.
“Na svom putu u NATO i evropsku zajednicu, crnogorsko društvo prolazi kroz niz reformi i izazova koji će značajno osnažiti sve oblasti javnog, privatnog i civilnog sektora, a posebno u oblasti vladavine prava. Vlada Crne Gore je krenula dobrim putem, ali ima još dosta da se radi. U svim ovim procesima mladi zauzimaju veoma značajno mjesto”, istakla je ambasadorka.
Nikšićki srednjoškolci su pokazali veliko interesovanje kroz niz pitanja, od mogućnosti posjete ovoj zemlji do načina stipendiranja i života u Njemačkoj. Ambasadorka je istakla da je školovanje na Univerzitetima u Njemačkoj besplatno što umnogome olakšava život studenata u ovoj zemlji.
Objašnjavajući period obnove i izgradnje zemlje poslije II Svjetskog rata, naglašeno je da je Njemačka jedna od šest država koje su osnovale EU 1951. godine kao i o razlozima pristupanja Njemačke NATO savezu 1955. godine.
“Sigurni smo da je naša ideja za organizovanje ”Ambasadorskog sata” u potpunosti originalna i korisna, i da nikšićki srednjoškolci kroz ovaj vid edukacije imaju jedinstvenu priliku da prošire svoja znanje koje će im biti od velike koristi u njihovom daljem usavršavanju”, izjavila je Sandra Vahtel iz ALFA Centra.
 
Copyright © ALFA Centar