alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
21.02.2018. | Znanje - osnov bezbjednosti u saobraćaju
ALFA Centar je danas održao saobraćajni čas u OŠ “Jagoš Kontić”u Nikšiću za sve učenike prvog razreda, koji kroz redovnu nastavu trenutno izučavaju osnovna saobraćajna pravila.
Saobracajni cas
“U današnjem razgovoru sa djecom primijetili smo da su njihova znanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na visokom nivou. Na većinu pitanja o osnovnim saobraćajnim pravilima i propisima (prilagođenim uzrastu) učenici su odgovarali precizno i tačno. Takođe, na konkretnim primjerima smo im naveli slučajeve ozbiljnog povređivanja njihovih vršnjaka uslijed nepoštovanja propisa , a kroz razgovor smo saznali i kako se oni ponašaju u svakodnevnim situacijama u saobraćaju.” kazala je Nada Radović, koordinator programa bezbjednosti saobraćaja, dodajući da je uočeno da kod njih postoji dobra osnova i velika želja da znanje u ovoj oblasti dalje unaprijede.
Saobracajni cas
“Glavni razlog je što prvaci trenutno kroz redovnu nastavu obrađuju dio tema saobraćajnog vaspitanja, te stiču kvalitetna znanja o bezbjednosti saobraćaja. Napominjemo da je ALFA Centar u poslednje dvije godine održao 5 savjetovanja sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa ciljem da ukažu nastavnom kadru na potrebu proučavanja saobraćajnog vaspitanja kroz redovnu nastavu, a ova škola je dobar primjer koji je to u praksi i primijenio.” dodala je Radović.
Saobracajni cas
ALFA Centar najavljuje da će sa ovakvim i sličnim aktivnostima nastaviti kako bi kod što više mladih razvili svijest o važnosti poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa.
Saobracajni cas
 
Copyright © ALFA Centar