alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
22.03.2018. | Ambasadorski sat- ambasador Republike Hrvatske
ALFA Centar je danas organizovao dvadeset sedmi “Ambasadorski sat”. Gost srednjoškolaca u JU Obrazovni centar u Plužinama bio je ambasador Republike Hrvatske NJ.E Veselko Grubišić.
Ambasador je predstavio ovu evropsku zemlju sa akcentom na benefite koje Crna Gora i njeni mladi dobijaju učlanjenjem u EU na primjeru Hrvatske, ali i govorio sa srednjoškolcima o potencijalima Plužina te kako se oni mogu iskoristiti na putu i u članstvu Crne Gore u EU.
Pluzine
“Plužine treba turistički valorizovati jer za to postoji ogroman potencijal. Priroda vam je dala sve ono za sta razvijene zemlje plaćaju da imaju. Dakle, što se tiče ljepote, nećete niša bolje naći, ali što se tiče infrastrukture tu morate još mnogo da napredujete. U EU se jednostavno morate takmičiti sa ostalima da bi postali bolji.”
Pluzine
Aleksandar Dedović, izvršni direkto ALFA Centra je istakao da srednjoškolci kroz ovaj vid edukacije imaju jedinstvenu priliku da prošire svoja znanje koje će im biti od velike koristi u njihovom daljem usavršavanju.
„Veliko mi je zadovoljstvo što smo po prvi put u prilici da u Plužinama ugostimo ambasadore zemalja EU, što će nadam se postati i tradicija jer smatram da su srednjoškolci na sjeveru nepravedno zaobiđeni u realizaciji vanškolskih aktivnosti i da imaju mnogo manje ovakvih i sličnih prilika nego njihovi vršnjaci iz Podgorice.
Ambasadorski sat ovog puta realizujemo u sklopu projekta „Želim da vidim, hoću da znam!“ i tek predstoje zanimljive edukativne aktivnosti za srednjoškolce Nikšića, Plužina i Žabljaka, među kojima ističemo da je u toku nagradni esej na temu“ Mladi u evropskoj buudćnosti Crne Gore“ i Vikend škola omladinskog aktivizma.“dodajući da svi zainteresovani više informacija o konkursu mogu pronaći na facebook stranici „Želim da vidim, hoću da znam“! i sajtu www.alfacentar.org
Projekat je podržan od Ministarstva sporta.
pluzine
pluzine
pluzine
 
Copyright © ALFA Centar