alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
Uručena nagrada »IFI AWARD« za 2013. godinu Aleksandru Dedoviću | 24.02.2014.
»IFI AWARD« je nagrada koju je ustanovila srpska “Inicijativa za integracije” (IFI) a dodjeljuje se za izuzetan doprinos razvoju ideje evroatlantizma u regionu Zapadnog Balkana. U izboru za dobitnika su učestvovali predstavnici pet organizacija civilnog društva iz regiona čije je primarna oblast djelovanja - evroatlantske integracije.
Priznanje je uručeno danas u Beogradu, u sklopu međunarodne konferencije »Da li je vreme za redefinisanje spoljnopolitičkih, bezbednosnih i odbrambenih politika u Srbiji« Konferencija se održava u organizaciji Centra za evroatlantske studije (CEAS).
» Aleksandar Dedović je od 2006. godine na poziciji izvršnog direktora ALFA Centra a za ovu nagradu ga, između ostalog preporučuje njegov lični entuzijazam, stručnost i posvećen rad sa mladima« navodi se u obrazloženju Odluke.
» Iza nas je zaista dug period asimetričnih izazova u radu. To nije nada i očekivanje. To je iskrena želja da region Zapadnog Balkana postane prijatno mjesto za život budućim naraštajima i vrijeme da svako preuzme odgovornost. U ovom momentu, najostvarljivije i najoptimalnije rješenje je članstvo svih zemalja regiona u Alijansi.
Još jedno priznanja će preći državnu granicu da bi došlo do ALFA Centra. Naravno da raduje i ujedno dodatno obavezuje, posebno što dolazi od kolega iz struke iz pet zemalja. Ovo priznanje posvećujem našim brojnim volonterima i članovima njihovih porodica » rekao je Aleksandar Dedović na ceremoniji uručenja nagrade.
 
Copyright © ALFA Centar