alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
24.05.2016. | Dvadeset srednjoškolaca u finalu takmičenja “Sigurna budućnost”
Poslije pokazanog znanja u prethodnom dijelu takmičenja, danas se deset dvočlanih ekipa plasiralo u finale takmiečnja “Sigurna budućnost”.
Dvadeset njih je dostavilo odgovore na pitanja drugog kruga, a eksperstki žiri u čijem su sastavu predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO i ALFA Centra je poslije bodovanja proglasio najboljih deset ekipa.
Sigurna buducnost
“Žiri je danas odabrao deset najboljih ekipa na drugom krugu takmičenja. Ono što posebno raduje jeste što su mladi ljudi iz svih krajeva Crne Gore pokazali izuzetno znanje o istoriji, geografiji, strukturi i funkcionisanju Sjevernoatlantskog saveza i odnosima Crne Gore i NATO-a. Siguran sam da će im finalni krug predstavljati pravi izazov, a interesovanje koje pokazuju za vojničke vještine zaista ohrabruje ”, kazao je koordinator takmičenja, Miloš Perović
Finale takmičenja će se održati u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu od 29. do 31. maja. Za razliku od prva dva podrazumijeva takmičenje u različitim sportskim vještinama kao što su savladavanje pješadijskih prepreka, takmičenje u orjentiringu, prvoj pomoći i gađanju.
Takmičenje se završava 31.maja svečanim proglašenjem pobjednika i uručivanjem nagrada. Za tri prvoplasirane ekipe organizator je obezbijedio studijsko putovanje u Brisel, učešće na međunarodnom REACT 2016 i spotsku opremu.
Ovogodišnje takmičenje “Sigurna budućnost” organizuje ALFA Centar u saradnji sa Komunikacionim timom Savjeta za članstvo Crne Gore u NATO, Vojskom Crne Gore, a podršku su dali butik “UNO” i “Luka Bar”.
 
Copyright © ALFA Centar