alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
24.09.2016. | "Veliki saobraćajni čas" u Podgorici
Danas je u okviru manifestacije “Dan sunca” u Podgorici održan “Veliki saobraćajni čas” u organizaciji ALFA Centra.
Saobracaj
Veliki saobraćajni čas je edukativno-zabavni hepening namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta koji ima za cilj sticanje novih znanja iz oblasti saobraćajne bezbjednosti.
Saobracajni
Čas su otvorili učenici OŠ “Milija Nikčević” iz Nikšića sa svojom popularnom koreografijom “Saobraćajni znaci”, nakon čega su uslijedile saobraćajne radionice.
Na radionicama djeca su imala mogućnost da se takmiče u kvizu poznavanja saobraćajnih propisa, kao i da učestvuju na likovnom takmičenju na temu “Saobracaj u mom gradu".
U višečasovnom programu ALFA Centra učestvovalo je preko stopedeset mališana iz više gradova Crne Gore.
Saobracaj
Kako je kazala Nada Radović, rukovodilac Sektora za bezbjednost saobraćaja u ALFA Centru, veliki saobraćajni čas je imao za cilj da se kod osnovaca unaprijede postojeća, ali i usvoje nova znanja kada je u pitanju saobraćajna kultura i saobraćajna bezbjednost.
"Na današnjoj radionici djeca su kroz druženje, igru i različita takmičenja imala mogućnost da nauče mnogo novih saobraćajnih pravila, koja će im u velikoj mjeri olakšati snalaženje u svakodnevnim saobraćajnim situacijama", rekla je ona.
Makanja u autu
Tokom manifestacije dijeljen je informtivno-edukativni materijal, kao i specijalno dizajnirane najljepnice za automobile sa upozorenjem “Makanja u autu”.
Saobracaj
“ALFA Centar i ove školske godine nastavlja sa edukacijom najmlađih o poznavanju I poštovanju saobraćajnih propisa, pa nas u narednom periodu očekuje 20 saobraćajnih časova u formi predavanja u 7 gradova Crne Gore, tri edukativno-zabavna hepeninga poput današnjeg, sedam savjetovanja sa direktorima osnovnih škola sa ciljem ukazivanja na mogućnost međupredmetnog proučavanja bezbjednosti saobraćaja, kao i dvije kampanje usmjerene na pješake. “ završava Radović.
Veliki saobraćajni čas završen je uručenjem nagrada za najbolje na radionicama.
Saobracaj
 
Copyright © ALFA Centar