alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
24.11.2015. | Ambasadorski sat
Danas je u JU „Zahumlje“ u Nikšiću održan dvadeset drugi “Ambasadorski sat”. Gošća nikšićkih srednjoškolaca i studenata bila je NJ.E. Veronik Brimo, ambasadorka Francuske.
Kroz jednočasovno druženje ambasadorka je govorila o kulturno-istorijskim i geografskim specifičnostima zemlje iz koje dolazi, ali i mogućnostima uspostavljanja saradnje između Crne Gore i Francuske.
Veronik Brimo, ambasadorka Francuske
„Nikšić je vrlo važan grad za saradnju, posebno u oblasti francuskog jezika, a ambasadorski sat je prilika da mladi dobiju odgovore na pitanja o kojima se ne govori u okviru nastave i učenja francuskog jezika“, kazala je Brimo.
Veronik Brimo, ambasadorka Francuske

Kao i do sada, nikšićki srednjoškolci i studenti su pokazali veliko interesovanje. Pitanja su bila raznovrsna, od mogućnosti posjete ovoj zemlji do načina stipendiranja i života u Francuskoj.

Ambasadorski sat je aktivnost koju ALFA Centar organizuje već sedam godina, a ima za cilj da omogući srednjoškolcima i studentima da saznaju više o stranim zemljama, njihovim kulturama, istoriji, geografiji, sportu, kao i da u neposrednom razgovoru sa predstavnicima tih zemalja saznaju o mogućnostima daljeg studiranja i usavršavanja.
„Zahvaljujući ambasadorskom satu realizovali smo preko 18 stipendija za mlade iz Nikšića, organizovali tri turneje kulturno–umjetničkih društava i kulturno–kreativnih centara takođe iz Nikšića, ali i obezbijedili preko desetak donacija medijskim kućama, srednjim školama i NVO iz Nikšića“, rekao je Aleksandar Dedović, izvršni direktor ALFA Centra.
 
Copyright © ALFA Centar