alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
25.12.2015. | Održan saobraćajni čas u Vilusima i Grahovu
ALFA Centar i Granična policija- Odjeljenje granične policije bezbjednosti Nikšić danas su posjetili osnovne škole „Pavle Kovačevič“ u Grahovu i „ Braća Bulajić“ u Vilusima.
Tom prilikom učenicima su predstavljena osnovna pravila ponašanja u saobraćaju i prezentovana im je oprema koju upotrebljava Granična policija. Tako su saznali i ovladali upotrebom opto-elektronske opreme, vožnjom u ATV vozilu, a prikazana im je vježba koju su izveli pripadnici Granične policije koristeći obučene pse. Vježba se odnosila na pravilno reagovanje i koordinaciju lokalnog stanovništva i Granične policije u slučajevima ilegalnog prelaska granice.
Saobracajni cas
„Drago nam je da smo imali priliku da posjetimo i škole u graničnim područjima, jer se kroz redovne aktivnosti edukacije djece školskog uzrasta o bezbjednosti saobraćaja trudimo da uključimo djecu iz svih područja. Smatram da je današnja aktivnost bila jako zanimljiva i da su djeca stekla mnogo novih znanja, te će se ALFA Centar i u budućnosti rado odazivati na ovakve i slične akcije.“ rekla je Nada Radović, koordinator programa bezbjednosti saobraćaja u ALFA Centru.
Inicijator današnjeg druženja sa djecom škola u graničnim područjima je Odjeljenje granične bezbjednosti Nikšić u okviru aktivnosti Granična policija u zajednici.
Saobracajni cas
„Ovo je samo jedna od aktivnosti koju sprovodi Granična policija za pomoć lokalnom stanovništvu. Do sada smo imali veliki broj različitih projekata, gdje su rješavani infrastrukturni i socijalno-imovni problemi, organizovane akcije davanja krvi, prevoženje bolesnika u vremenskim nepogodama, a u saradnji sa Crvenim krstom uručivana je materijalna pomoć najugroženijima.“ kazao je Predrag Knežević komandir Granične policije, odjeljenje granične bezbjednosti Nikšić.
On je dodao da u ovom graničnom području redovno obilaze domaćinstva i imaju stalni kontakt sa stanovništvom preko kontakt policajca za rad sa lokalnim stanovništvom Nenadom Ćorovićem.
Saobracajni cas
Na kraju druženja učenicima su uručeni novogodišnji pokloni, koje je obezbijedila Granična policija.
Saobracajni cas
 
Copyright © ALFA Centar