alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
27.03.2016. | Upoznati građane sa sudbinom Doma Revolucije
Upravo završeni Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje adaptacije i rekonstrukcije Doma Revolucije u Nikšiću je jedan u nizu prethodnih, a izgleda i budućih poteza kojima se ne želi doprinijeti rješavanju ovog višedecenijskog problema.
Kao organizacija koja od 2011.godine kontinuirano sprovodi i realizuje različite aktivnosti sa ciljem sanacije, zaštite, bezbjednosti, urednosti i ublažavanju psihosocijanih i bezbjednosnih uticaja koje stvara Dom Revolucije uredno vodimo evidenciju poduhvata, obećanja, najava i takozvanih “rješavanja” ovog problema.
Dom Revolucije
Obećanja su dolazila sa svih strana, počevši od Ministarstva kulture:
preko lokalne uprave, pa do Ministarstva održivog razvoja i turizma koje je raspisalo Konkurs, odabralo, nagradilo i isplatilo najbolje radove i ideje.
Ono što nas građane posebno zabrinjava je činjenica da će najbolju ideju pratitii izrada detaljnog projekta za koji će neko dobiti par stotina hiljada eura, takođe, našeg novca.
Dom revolucije
U isto vrijeme, dok se sprovodi ova procedura i dok žiri na čijem je čelu lokalni službenik Nebojša Adžić nagrađuje ideje, predsjednik opštine Nikšić saopštava plan da će izvjesna kineska kompanija na tom mjestu izgraditi regionalni biznis centar.
Prije petnaest dana smo Ministarstvu održivog razvoja i turizma predložili organizaciju izložbe svih radova prispjelih na predmetni Konkurs. Takođe smo predložili i ozbiljnu javnu raspravu u vidu organizacije okruglih stolova i tribina.
Dom revolucije
Očekujemo da ova tema u prvom redu interesuje građanke i građane Nikšića čiji bi sud, komentari i sugestije bili od koristi u daljoj procedure i doprinijeli kvalitetnom rješavanju.
Ako u ovom momentu ne postoji volja ili nema mogućnosti da se problem Doma Revolucije kvalitetno riješi, bilo bi makar uputno da se nadležni ozbiljno odnose i prema zdanju koje je odnijelo šesnaest života i da se ova mračna tema prestane zloupotrebljavati u svrhu namicanja novca za raznorazne projekte za koje se unaprijed zna da se neće nikada realizovati.
 
Copyright © ALFA Centar