alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
27.05.2017. | Osmo međunarodno priznanje ALFA Centru
U sklopu međunarodne konferencije „Uticaj atlantskih integracija na zemlje Balkana“ koja se održava u Tirani, danas je nevladinoj organizaciji ALFA Centar iz Nikšića uručeno priznanje za izuzetan doprinos promovisanju članstva Crne Gore u NATO Savez.
Priznanje je uručeno od strane Atlantskog Saveza Albanije koji su i organizatori konferencije.
„Civilni sektor u demokratskim zemljama ima veoma značajno mjesto i ulogu u svim društvenim procesima. Od samog začetka ideje članstva Crne Gore u NATO, uloga ALFA Centra je i nezamjenjiva i neprocijenjiva. U veoma složenim uslovima uspjeli su da razviju dijalog i debatu u Crnoj Gori, utiču na veći stepen poznavanja i prihvatanja zapadnih vrijednosti. Mogu da tvrdim da ovim mladim i energičnim ljudima pripada velika zasluga za članstvo Crne Gore u Alijansi“ rekao je dr Arian Starova, predjednik Atlantskog Saveza Albanije.
Na konferenciji se analizirala trenutna bezbjednosna situacija u regionu sa akcentom na prijem Crne Gore u NATO, kao i sa aktuelnim geopolitičkim dešavanjima.
Aleksandar Dedović, koji je učestvovao u radu ovog skupa se zahvalio kolegama i naglasio da priznanje dolazi poslije jedanaest godina posvećenog rada i podrške evroatlantskim integracijama zemalja regiona.
„Priznanje predstavlja nagradu za posvećen rad mladih ljudi u ALFA Centru i svih koji su nam godinama pružali podršku da istrajemo u svojoj misiji. Znajući da će se benefiti članstva u Alijansi prepoznavati tek u budućnosti, zadovoljstvo nam je da smo bili dio ovihh procesa“
 
Copyright © ALFA Centar