alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
27.11.2018. | Proglaseni pobjednici video konkursa “Youth Vs Disinfo”
Odabirom šest najboljih video klipova danas je završen Video konkurs “Youth Vs Disinfo” koji je ALFA Centar raspisao od 6. do 21. novembra ove godine.
Na konkursu je ukupno pristigao 21 video klip od kojih je 11 zadovoljilo osnovne kriterijume i ušlo u poslednji krug ocjenjivanja.
Fake news
Pravo učešća na konkursu imali su mladi u Crnoj Gori od 18 do 35 godina kojima je bio zadatak da obrade i predstave potencijalne prijetnje i posljedice širenja lažnih vijesti, spinovanja i dezinfromacija kao i lično viđenje autora na koji način mladi u Crnoj Gori mogu djelovati preventivno ili u najkraćem roku ublažiti posljedice istih.
Za potrebe ocjenjivanja video klipova formiran je žiri u sastavu: Nikola Simanic Profesor na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, Ivan Zirojvic profesor filmske i TV montaze i Milos Perovic Direkotr omladinskih programa u ALFA Centru.
Prema ocjenama žirija prvo mjesto osvojio je Dimitrije Benić iz Podgorice student Fakulteta vizuelnih umjestnosti koji je osvoji novcanu nagradu u iznosu od 200 eura, drugoplasirana je bila Marija Erakovic iz Nikšića koja je osvojila novčanu nagradu u iznosu od 100 eura i komplet knjiga, dok je treće mjesto osvojio Marko Bigović iz Nikšića kome je pripala novčana nagrada u iznosu od 100 eura.
Takodje, autori video klipova koji su po ocjenama zirija bili na cetvrtom, petom i šestom mjestu nagradjeni su ucescem na Ljetnjoj skoli REACT 2019 i kompletom knjiga
Svi video klipovi ce biti izlozeni pažnji javnosti na društvenim mrežama ALFA Centra.
Konkurs se realizovao u partnerstvu sa GLOBSEC-om iz Slovačke u okviru projekta “Countering disinformation in Central and Eastern Europe".
 
Copyright © ALFA Centar