alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
Saobraćaj - Aktivnost "Pomoć starima" | 29.02.2016.
 
Članovi ALFA Centra danas su zajedno sa učenicima OŠ “Braća Labudović” koji u okviru fakultativne nastave pohađaju saobraćajnu sekciju realizovali aktivnost “Pomoć starima.”
Cilj aktivnosti je da se kod učenika razvije svijest o važnosti poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa ali i da djeca sagledaju bezbjednost saobraćaja kroz prizmu humanosti.
Pomoc starima
„Učenici su pomagali starijim licima u prelasku ulice i na taj način su bezbjednost saobraćaja sagledali kroz aspekt humanosti. Takođe, uz prisustvo pripadnika Uprave policije oni su kontrolisali odvijanje saobraćaja kako bi vidjeli koje saobraćajne propise njihovi sugrađani najčešće krše. Na taj način bili su u prilici da opomenu prekršioce saobraćajnih propisa, koji time ugrožavaju i svoju i tuđu bezbjednost, ali i da se zahvale onima koji ih poštuju. Primjeri odgovornih i neodgovornih učesnika u saobraćaju koji su učenici danas imali priliku da uoče, svakako će imati uticaj na njihovo buduće ponašanje u saobraćaju. „ rekla je Nada Radović, koordinator programa bezbjednosti saobraćaja dodajući da su djeca koja pohađaju časove saobraćajne sekcije današnjem zadatku pristupila odgovorno i sa veoma izraženom sviješću o važnosti poznavanja i poštovanja saobraćajnih pravila i propisa.
Pomoc starima
Tokom aktivnosti podijeljeno je oko 100 flajera: „Pješaci, bezbjedno u saobraćaju!“
Pomoc starima
Aktivnost „Pomoć starima“ realizovana je u duhu potpisanog memoranduma između Međunarodne policijske asocijacije, sekcije Crne Gore i Udrženja „Roditelji“ i prva je u nizu aktivnosti koje će ove organizacije u toku 2016-te zajednički realizovati.
Pomoc starima
Pomoc starima
Pomoc starima
 
Copyright © ALFA Centar