alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
29.05.2015 | Proglašeni pobjednici nacionalnog takmičenja ALIANTE 2015
 
Prvo mjesto osvojila je ekipa iz JU Srednje mješovite škole “Bećo Bašić” iz Plava u sastavu Vladimir Fatić i Đorđe Mijović koji će predstavljati Crnu Goru na svjetskom talmičenju od 28. juna do 04.jula u Litvaniji.
Drugo i treće mjesto zauzele su ekipe iz Nikšića i Plava. Stefan Mikić i Behmen Šahmanović iz Plava su za drugo mjesto obezbijedili učešće na REACT 2015, koji se ove godine održava na Vučju.
Učenici Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića u sastavu Savo Ukropina i Andrija Popović su za osvojeno treće mjesto dobili vrijedne nagrade od knjižare “Strana Knjiga” iz Nikšića. Jedan od partnera takmičenja “ISIC Montenegro” za sve finaliste takmičenja obezbijedio je ISIC kartice.
ALIANTE je takmičenje za srednjoškolce, koje se od 2010 godine sprovodi i u Crnoj Gori. Svrha takmičenja je da se podigne nivo informisanosti mladih o karakteru, istoriji, geografiji, politici i bezbjednosnim pitanjima Sjeveroatlantskog Saveza.
Ovogodišnje nacionalno takmičenje ALIANTE počelo je 9. marta i realizovalo se kroz tri kruga takmičenja. U prvom krugu učestvovalo je 36 ekipa, od kojih je se 18 plasiralo u drugi krug
Aliante 2015
Sve takmičare je pozdravio Predsjednik žirija Nikola Radunović, predstavnik Ministarstva odbrane Crne Gore, a nagrade najboljima uručio je potpukovnik Igor Knežević.
“Iz godine u godinu raste interesovanje za ovo takmičenje i ukupno interesovanje za integracione procese Crne Gore u NATO savez. Mladi ljudi iz svih krajeva Crne Gore su pokazali izuzetno znanje o istoriji, geografiji, strukturi i funkcionisanju Sjevernoatlantske alijanse. “, izjavio je Bojan Jovović, koordinator takmičenja.
Aliante 2015
S obzirom da svjetsko takmičenja podrazumijeva i dio posvećen poznavanju određenih vojničkih vještina i spretnosti, u kasarni “Milovan Šaranović” će u subotu, 30.05.2015.godine biti realizovan trening.
Ovogodišnje nacionalnog takmičenja ALIANTE podržali su Vojska Crne Gore, Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO, ISIC Montenegro i knjižara “Strana knjiga” iz Nikšića.
Aliante 2015
 
Copyright © ALFA Centar