alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
30.04.2018. | Završena Vikend škola omladinskog aktivizma
Svečanim proglašenjem najboljih u Nikšiću je završena “Vikend škola omladinskog aktivizma” koju je u okviru programa za mlade organizovala NVO “Alfa centar”.
Učesnici škole bili su srednjoškolci iz Nikšića, Žabljaka i Plužina, autori najboljih eseja “Mladi u evropskoj budućnosti Crne Gore”, njih 20.
vikend skola
Pobjednica ovogodišnjeg konkursa je Anđela Stešević sa Žabljaka, dok je drugo mjesto osvojio Kristijan Lalović iz Nikšića. Njih dvoje nagrađeni su studijskom posjetom Zadru, dok je treće mjesto osvojila Jelena Mitrić iz Plužina koja je dobila komplet knjiga.
Autori pet najboljih eseja nagrađeni su i kompletom ulaznica za Bedem fest, koji će se na gradskoj tvrđavi u Nikšiću održati u periodu od 3. do 5.avgusta, kao i učešćem na međunarodnoj ljetnjoj školi REACT.
Eseje je ocjenjivao eksperstki žiri u sastavu predstavnika Ministarstva sporta, Ministarstva vanjskih poslova i “Alfa centra”, a u konačnu procjenu računali su se i bodovi koje su srednjoškolci dobili za aktivizam tokom “Vikend škole”.
vikend skola
Pobjednica ovogodišnjeg konkursa, učenica četvrtog razreda Srednje mješovite škole “17.septembar” sa Žabljaka, Anđela Stešević, nije krila zadovoljstvo osvojenim prvim mjestom.
“Veliko hvala ‘Alfa centru’ koji je još jednom pokazao da cijeni omladinski aktivizam i pružio nam mogućnost da pokažemo svoje znanje i vještine i da ih i usavršimo. Nadam se da će biti još ovakvih i sličnih prilika”, kazala je Anđela.
Prema riječima Nade Radović, koordinatorke u “Alfa centru”, cilj “Vikend škole” bio je da se kroz predavanja, panele i kreativne radionice, mladi informišu i edukuju o temama poput omladinskih politika, procesima donošenja odluka, javnom zastupanju, ekonomske i socijalne sigurnosti, tržištu rada i sprovođenja politika sve u cilju njihovog osnaživanja za budući profesionalni angažman.
“Organizovali smo i posjetu kulturno istorijskim znamenitostima Nikšića, a imali su priliku da prisustvuju i koncertu dječjih folklornih ansambala. Znanja koja su prikupili tokom ova tri dana pomoći će im kako u budućem školskom, tako i kasnije profesionalnom angažmanu”, kazala je Radović.
Vikend škola omladinskog aktivizma realizovana je u okviru projekta “Želim da vidim, hoću da znam”, podržanog od Ministarstva sporta.
 
Copyright © ALFA Centar