alfa centar logo   facebook twitter you tube

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ALFA Centar Niksic

home about us programs contact  
 
 
NASLOVNA
O NAMA
  MISIJA | VIZIJA
  UPRAVNI ODBOR
PROGRAMI
  NATO
  SAOBRAĆAJ
  MLADI
  NIKŠIĆ
KONTAKT
 
FOTO GALERIJA
VIDEO GALERIJA
ARHIVA
DOWNLOAD
LINKOVI
31.05.2016. | Nikšićani pobjednici takmičenja “Sigurna budućnost“
Svečanim proglašenjem pobjednika u kasarni “Milovan Šaranović” danas je završeno nacionalno takmičenje “Sigurna budućnost”.
Nakon tromjesečnog takmičenja prvo mjesto osvojila je ekipa iz Nikšića u sastavu Dejan Zejak i Ivana Filipović. Drugo mjesto zauzela je ekipa sa Žabljaka Luka Božović i Aleksandar Zeković, dok je treće mjesto osvojila takođe ekipa iz Nikšića koju čine Marina Došen i Bojana Rmandić.
Sigurna buducnost
“Sigurna budućnost” je takmičenje za mlade od 15 do 19 godina i ima za cilj da se podigne nivo informisanosti mladih o karakteru, istoriji, geografiji, politici i bezbjednosnim pitanjima Sjeveroatlantskog Saveza i odnosima Crne Gore sa ovim savezom.
Za tri prvoplasirane ekipe organizator je obezbijedio studijsko putovanje u Brisel, učešće na međunarodnom REACT 2016 i spotsku opremu.
Nagrade prvoplasiranim ekipama uručio je ministar prosvjete Predrag Bošković .
“Zadovoljstvo mi je da vidim ovoliko mladih i lijepih ljudi koji su kroz takmičenje pokazali izuzetno znanje. Prije svega što vi prenosite ideju “Sigurne budućnosti” mnogo bolje od nas političara. Mnogo je važno što ste bili dio ovog takmičenja jer je neformalno obrazovanje veoma važno za vaše živote i karijere. Ohrabruje to što su takmičile ekipe iz svih krajeva Crne Gore”, kazao je Bošković zahvajujući se ALFA Centru na organizaciji ovog takmičenja.
Sigurna buducnost
Dejan Zejak, jedan od pobjednika takmičenja, kaže da su mnogo naučili o vojsci i integracijama Crne Gore u NATO.
“Organizacija takmičenja je zaista vrhunska. Nijesmo se pokajali što smo se prijavili i uložili mnogo vremena i energije da bi se što bolje plasirali. Mnogo sam naučio o vojsci i integracijama u NATO a upoznao sam vršnjake iz svih gradova Crne Gore. Sa nestrpljenjem očekujemo put u Brisel”, kazao je Zejak.
Ovogodišnje takmičenje “Sigurna budućnost” organizovao je ALFA Centar u saradnji sa Komunikacionim timom Savjeta za članstvo Crne Gore u NATO, Vojskom Crne Gore, a podršku su dali butik “UNO” i “Luka Bar”.
 
Copyright © ALFA Centar