Čanovi Volonterskog kluba NVO ALFA Centar uručili su juče pakete pomoći sedmočlanoj porodici Mandić iz Nikšića, koji žive na rubu egzistencije.

Prilikom odabira korisnika pomoći ALFA Centar se ovog puta vodio podatkom da da prioritet imaju višečlane porodice, odnosno familije sa velikim brojem djece.

– Odabrali smo porodicu Mandić. Planiramo da za početak bar dva puta mjesečno uz podršku naših partnera iz biznis zajednice organizujemo ovakve humanitarne aktivnosti. Ovoga puta našu akciju su podržali kompanije NTC, Podravka Crna Gora i Popović DOO. Vrijednost prikupljenih namirnica je oko 600 eura – kazao je Radoje Mijušković iz ALFA Centra.

Ova akcija je organizovana kao prva aktivnost novoosnovanog Socijalnog servisa ALFA Centra, formiranog uz podršku IRIS mreže u okviru projekta “Volunteer active – socially aware”.

– Kroz rad Socijalnog servisa imamo za cilj pružanje pomoći u vidu osnovnih životnih namirnica, prehrambenih proizvoda i sredstava za higijenu ugroženim kategorijama građana Nikšića. Novonastala situacija sa pandemijom Corona virusa dodatno je otežala situaciju, na način što su se u socijalnoj potrebi našli i građani koji ranije nijesu spadali u ugrožene kategorije. Prije svega tu mislim na naše sugrađane koji su u periodu pandemije izgubili posao – zaključio je Mijušković.

Božidarka Mandić se zahvalila na pomoći. Kaže da primaju 200 eura mjesečno socijalne pomoći, te da im ostane svega 50 za život. Zbog toga im svaka pomoć dobro dodje i najtoplije se zahvalila Alfa Centru. Novi socijalni servis će, kako saopštavaju iz te NVO, biti usko povezan sa Volonterskim klubom ALFA Centra.

Izvor: Pobjeda