Članovi Volonterskog kluba ALFA centar uručili su pakete pomoći u vidu osnovnih životnih i prehrambenih namirnica za pet socijalno ugroženih porodica, vrijednosti oko 700 eura.

“Svjesni smo loše materijalne situacije u Crnoj Gori, svakodnevno radimo na prikupljanju sredstava i namirnica kako bi našim sugrađanima olakšali život i obezbijedili egzistenciju”, kazala je Marina Došen, koordinatorka omladinskih programa u ALFA centru.

Prilikom odabira korisnika pomoći, ALFA centar se i ovoga puta vodio podacima Centra za socijalni rad Nikšić, a prioritet su imale porodice sa većim brojem djece.

“Planiramo da pomoć pružamo porodicama mapiranim od strane Centra za socijalni rad po stepenu ugroženosti, u narednih godinu dana. Nadamo se da će servis dobiti podršku i ostalih privrednih društva i da ćemo biti u prilici da pomoć bude obezbjeđena u kontinuitetu, kao i da ćemo proširiti bazu korisnika. Situacija sa pandemijom dodatno je otežala situaciju i funkcionisanje najugroženijih kategorija, tako da svakodnevno imamo nove pojedince i porodice koje su u stanju socijalne potrebe“, istakla je Došen.

Prema njenim riječima, novoosnovani servis ima za cilj pružanje pomoći u vidu osnovnih životnih namirnica, prehrambenih proizvoda i sredstava za higijenu ugroženim kategorijama građana Nikšića.

“Pozivamo još jednom biznis zajednicu Crne Gore na društveno odgovorno poslovanje, jer njihova pomoć je neophodna velikom broju naših sugrađana“, zaključila je Došen.

Izvor: vijesti.me