„Juče smo podijelili pakete pomoći vrijednosti oko 700 eura. Svakog mjeseca trudimo se da prikupimo pomoć za korisnike našeg socijalnog servisa pošto je veliki broj porodica iz naše zajednice na rubu egzistencije. Važno je napomenuti da donacije obezbjeđujemo u vidu namirnica od strane privrednog sektora, a ne uz pomoć donatorskih kutija niti na bilo koji drugi način u gotovom novcu“, saopštila je Marina Došen iz ALFA Centra i dodala da se prilikom odabira korisnika pomoći ALFA Centar vodi podacima Centra za socijalni rad Nikšić, a prioritet imaju višečlane porodice sa većim brojem djece.

Ovomjesečnu akciju socijalnog servisa „Acta Non Verba“ podržali su biznis partneri „Podravka Crne Gore“, IM „MINIKO“, diskont „Popović“ i NTC Logistics.

„Drago nam je što imamo biznis zajednicu kao partnera, međutim, ovim putem pozivamo i sugrađane koji su u mogućnosti da donacijama u vidu roba i usluga pomognu najugroženijim sugrađanima. Nadamo se da će servis dobiti podršku i ostalih privrednih društava i da ćemo biti u prilici da pomoć bude obezbjeđena u kontinuitetu većem broju porodica. Svakodnevno imamo pozive za pomoć od strane pojedinaca i porodica koja su u stanju socijalne potrebe“, ističe Došen.

Iz ALFA Centra za kraj godine najavljuju i akciju uručenja novogodišnjih paketića za najmlađe sugrađane.

„U kontinuitetu organizujemo i podržavamo akcije prikupljanja sredstava i obezbjeđivanja podrške za posebno ugrožene društvene kategorije. Tokom naredne sedmice realizovaćemo akciju za naše najmlađe sugrađane, kojima želimo uljepšati dane u susret novogodišnjim praznicima“, zaključuje Došen.

Servis „Acta Non Verba“ je osnovan uz podršku domaćih i međunarodnih partnera ALFA Centra: Opštine Nikšić, ASB – Arbeiter-Samariter-Bund i IRIS Network, navodi se u saopštenju ALFA Centra.