ALFA Centar, Turistička Organizacija Nikšić i Opština Nikšić zajednički su u Trebinju 2️⃣9️⃣. aprila promovisali turističku i kulturnu ponudu Nikšića uz logističku podršku članova Volonterski klub ALFA Centra koji su sproveli sve aktivnosti na terenu.
Promocijom u Trebinju započela je promotivna kampanja “Iz Nikšića s ljubavlju” koja se sprovodi kao follow up istoimenog projekta koji je ALFA Centar sproveo u okviru Reload programa koji u Crnoj Gori finansira Evropska unija a implementira UNDP.
Ispred Turističkog info centra Trebinje građanima Trebinja, kao i turistima iz drugih gradova dijeljene su razglednice originalnog dizajna sa motivima Nikšića i stihovima nikšićkog pjesnika Vita Nikolića, zbirka poezije “Iz Nikšića s ljubavlju” koja je nastala od odabranih pjesama građana Nikšića, originalni ručno rađeni suveniri radionice Herbs&Clay, kao i promotivni materijali Turističke organizacije Nikšić.
Na štandovima je takođe predstavljen i dio gastro turističke ponude: Vinarija Dabovic sa svojim višestruko nagrađivanim produktima, Gazdinstvo Turčinović i originalni sirevi farme “Dačević”.
Planirano je da karavan “Iz Nikšića s ljubavlju” u narednom periodu posjeti takođe Mostar, Sarajevo, Beograd, Vrnjačku banju i Ohrid.