Volonteri Alfa Centra u prethodna dva dana uljepšali su predstojeće novogodišnje i božićne praznike najmlađim stanovnicima Nikšića.

„Deda Mraz je obišao sto mališana i uručio im novogodišnje poklone. Volonteri ALFA Centra, kao i prethodne godine, željeli su da obraduju najmlađe sugrađane. Vrijeme je teško za sve građane Crne Gore, usljed velike inflacije. Naši najmlađi sugrađani očekuju pažnju i pomoć u ovakvim okolnostima. Dosta roditelja nije u situaciji da djetetu priušti nekoliko slatkiša za praznike, pa smo došli na ideju da im uz podršku biznis zajednice pružimo pomoć. Mališani su bili iznenađeni, a dodatan efekat je bio što im je poklon uručio Deda Mraz. Poklon, fotografisanje sa Deda Mrazom, bilo je dovoljno da im izmamimo osmjeh na licu. Najvažnije nam je da znaju da nisu sami i da mogu da računaju na našu pažnju. Posebno nam je zadovoljstvo što smo obišli drugare iz Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju u Nikšiću, a ovom prilikom im se zahvaljujemo na lijepom druženju i poklonu koji su nam uručili. “- izjavila je Marina Došen, koordinatorka Volonterskog kluba ALFA Centra.

Ističe da je neophodno partnerstvo sa društveno odgovornim firmama, jer nevladine organizacije nemaju dovoljno kapaciteta da realizuju ovakve aktivnosti samostalno.

„Trudimo se da sklapamo i održavamo postojeća partnerstva sa predstavnicima biznis zajednice Crne Gore. Socijalni servis Acta Non Verba i naš Volonterski klub za period od skoro četiri godine stekli su brojne partnere u pružanju pomoći najugroženijima. Svima nama je cilj da pružimo pomoć licima i porodicama koje se nalaze u stanju socijalne partnere.“ – ističe Došen.

Iz ALFA Centra  pozivaju na društvenu odgovornost i zahvaljuju partnerima na konstantnoj podršci.

„Akciju su podržali: NLB Banka, Hipotekarna banka, Rubik d.o.o. i Knjaz d.o.o. Podgorica. Ovim putem želim da im se zahvalim u ime Alfa Centra i mališana kojima su uljepšali predpraznične dane.“ – kazala je Došen.