Raspisan konkurs zainteresovanim firmama, preduzećima i nevladinim organizacijama u Nikšiću za učešće u programu plaćenog stažiranja za pripadnike RE zajednice

ALFA Centar u saradnji sa Ministarstvom ljudskih i manjinskih prava Crne Gore raspisuje konkurs za firme, preduzeća i nevladine organizacije u Nikšiću za učešće u programu šestomjesečnog plaćenog stažiranja za pripadnike RE zajednice.

U programu će učestvovati 5 pripadnika RE, direktnih učesnika prošlogodišnjeg projekta „Olakšavanje pristupa tržištu rada za RE populaciju na lokalnom nivou – #solveRE 2021” tokom kojeg su uspješno završili  tromjesečni program profesionalne obuke od 12 različitih modula.

Ovaj projekat ima za cilj nastavak prošlogodišnjih aktivnosti, kako bi se već uspješno završena obuka mladih iz RE populacije nastavila kroz mogućnost da naučene vještine i znanja aktivno i primijene u praksi. Na ovaj način oni će se upoznati sa budućim radnim zadacima i imaće mogućnost da naučena znanja i vještine pokažu i kroz praksu dodatno nadograde.

Mladima Iz RE populacije iz Nikšića potrebno je ukazati na kanale i mehanizme traženja zaposlenja, kao i obezbijediti im osnovnu obuku- stažiranje koja će im pomoći u savladavanju nesigurnosti i nepovjerenja prilikom procesa profesionalnog usavršavanja kao i budućeg radnog angažmana.  Pomoć u sticanju vještina, znanja i ponašanja primjerenog aktuelnim i očekivanim zahtjevima na crnogorskom tržištu rada je od krucijalne važnosti .za povećane zapošljivosti za ovu društvenu grupu koja je trenutno po svim kriterijumima okarakterisana kao teško zapošljiva.

Poslodavci se mogu prijaviti na konurs prijavom na e-mail alfacentar@t-com.me (kratak CV organizacije, pozicija koju će pokrivati stažista) najkasnije do 01.03.2023.