Iznenadni prelazak na rad od kuće postavlja visoke zahtjeve pred kompanije koje odjednom moraju da obezbijede da njihovi zaposleni imaju zdravo radno okruženje u svom domu. Ako ovaj zahtjev ne bude ispunjen, produktivnost zaposlenih će biti smanjena.
Ovaj Priručnik će dati neke korisne savjete za opremanje radnog prostora i organizaciju rada u kućnim uslovima i izazovima koje nosi, a namijenjen je zaposlenima i poslodavcima.
Priručnik je nastao u okviru projekta ,„Za zdravija radna mjesta 2022–2024. u Crnoj Gori“ čiji je cilj smanjenje potencijalnih zdravstvenih rizika za zaposlene koji rade od kuće i poboljšanje njihove bezbjednosti.
Ideja autora je da zaposleni koji su radili ili rade od kuće imaju kratak pravilnik kako da organizuju svoje radno mjesto u kući poštujući ergonomske kriterijume koje propisuje crnogorsko i zakonodavstvo EU.
Projekat je podržan od strane Macedonian Occupational Safety and Health Association i finansiran od strane EU. Sadržaj Priručnika je isključiva odgovornost ALFA Centra i ne odražava nužno stavove Evropske unije.

Priručnik možete pogledati ovdje: Priručnik za bezbjedan rad od kuće