Nevladina organizacija ALFA Centar nizom aktivnosti obilježava sedam godina rada ovog decembra. U sklopu decembarskih aktivnosti, ALFA Centar priprema magazin za srednjoškolce “Moja zemlja, bezbjedna zemlja”, koji sadrži fotografije i eseje na tu temu čiji su autori srednjoškolci iz Crne Gore. U toku je takmičenje nikšićkih srednjoškolaca i osnovaca u selektivnom prikupljanja otpada u okviru projekta “Reciklaža nije blamaža”, a biće održana i novogodišnja humanitarna akcija.
Povodom sedmogodišnjice rada 18. decembra u Nikšiću biće priređen koktel za partnere i prijatelje koji su svojim radom, znanjem, vremenom i voljom doprinijeli kvalitetu našeg rada. “Naša ideja da u Nikšiću pripremamo i realizujemo aktivnosti čiji je cilj konkretno poboljšanje kvaliteta života građana podrazumijeva i određene teškoće, a sa druge strane ljepotu izazova i radost svakodnevnog čestitanja i podrške.
“Iskreno uvjereni u ispravnost i svrsishodnost naše misije, iz dana u dan smo sve čvršći u namjeri da nastavimo putem kojim smo i do sada išli. Na to nas obavezuje povjerenje velikog broja partnera i građana”, rekao je izvršni direktor ALFA Centra Aleksandar Dedović.