Nacionalni koordinator za NATO Nebojša Kaluđerović tokom današnje posjete Opštini Nikšić kazao je kako vjeruje da će Crna Gora u septembru ipak dobiti poziv za članstvo u NATO. On misli da aktuelna ukrajinska kriza ne skreće našu zemlju sa puta ka evroatlantskim integracijama. To što je praktično čitav svijet uzdrman ukrajinskom krizom i sve oštrijim sukobom Istoka i Zapada za nacionalnog savjetnika za NATO Nebojšu Kaluđerovića okolnosti su koje definitivno neće uticati na naš posvećen put ka evroatlantskim integracijama.
NEBOJŠA KALUĐEROVIĆ, nacionalni savjetnik za NATO: “Nastavljamo svojim putem i želimo da uradimo sve što mi možemo da kažemo da smo spremni, konačna odluka naravno biće u Briselu. Kaluđerović je tokom posjete Opštini Nikšić kazao da je Crna Gora posvećena reformskim procesima neophodnim za evroatlantske integracije pa vjeruje da će se to uskoro potvrditi pozivom za članstvo na samitu u Velsu.

NEBOJŠA KALUĐEROVIĆ, nacionalni savjetnik za NATO: “Sve ono što smo barem u poslednje vrijeme dobijali od naših saveznika kaže da smo mi na odličnom putu, uostalom mi smo jedina zemlja danas koja je pred vratima NATO-a. I dalje vjerujemo da taj poziv može da dođe u septembru. Dugogodišnje pitanje za i protiv NATO integracija u svijetlu ukrajinske krize i građanima čini se otvara jasnu sliku kuda bi trebalo dalje. Nikad im neću zaboraviti one pomorandže što su bačali ali moramo biti u integracijama. Treba pitati narod jer on odlučuje ni Skupština, ni Vlada kuda dalje, dakle referendum. Pa ne znam to bi joj možda jedini spas bio da je niko ne dira.
Kaluđerović je danas posjetio i nevladinu organizaciju ALFA Centar što je prva posjeta nekog vladinog zvaničnika za osam godina koliko ova organizacija sprovodi misiju jačanja svijesti o važnosti NATO integracija.
ALEKSANDAR DEDOVIĆ, direktor NVO “Alfa centar”: “Današnju radnu posjetu nacionalnog koordinatora doživjeli smo kao jedno izuzetno priznanje za sve ove godine rada, zalaganja, truda i našeg nastojanja da doprinesemo javnoj debati po pitanju članstva u NATO šta je to što znači i za građane Crne Gore i za državu u cjelini. Kaluđerović je prethodno razgovarao sa čelnicima lokalne uprave te maturantima četiri srednje škole govoreći o ekonomskim i bezbjedonosnim benefitima članstva u Alijansi.