Imajući u vidu da se sučavamo sa globalnom pandemijom uzrokovanom virusom COVID19, čijem suzbijanju svi moramo doprinijeti, prilagodili smo REACT novom inovativnom formatu koji će kombinovati događaj „on-site” i “online”. Samo mala i izabrana lista pozvanih (predstavnici diplomatskog kora, državnih institucija, NVO sektora i medija) moći će da učestvuje na licu mjesta, dok ćemo istovremeno omogućiti jaku digitalnu komponentu. Ovaj novi fleksibilni format obezbijediće prenos svih sesija uživo onima koji žele da prate i aktivno učestvuju u diskusijama putem društvenih medija i online platformi.

Realizacijom REACT-a ALFA Centar već trinaest godina daje doprinos u edukaciji i vaninstitucionalnom obrazovanju mladih ljudi iz velikog broja zemalja Evrope i svijeta na teme omladinske politike, pomirenja i stabilnosti u regionu, evropskih i evroatlantskih integracija, regionalne saradnje i stabilnosti, odbrane i diplomatije.

Za učešće se mogu prijaviti mladi od 18 do 30 godina. U okviru ovogodišnjeg REACT-a biće dodijeljena i nagrada “Aleksandar Šime Dedović” za doprinos evroatlantskoj misli u vidu jednokratne stipendije za najistaknutijeg učesnika.

Kriterijumi za nagradu:

  • Obavezno dvodnevno učešće na vebinaruAktivnost i doprinos kvalitetnoj diskusiji
  • Učešće na konkurusu za najbolji esej nakon završenog REACT-a
  • Mladi se mogu projaviti na sljedeći način: kratak CV sa kontakt podacima dostaviti na mail info@reactmontenegro.me do 20. decembra.

Konačna Agenda će biti dostupna 19. decembra a između ostalih će biti: potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministarka odbrane Olivera Injac, poslanici Filip Adzić, Marko Kovačević, Draginja Vuksanović – Stanković, lideri NVO sektora i medija, istaknuti predavači iz regiona i Evrope.

Link za pristup zoom platformi REACT 2020: LINK