Danas je u radnoj posjeti ALFA Centru boravila Margaret Uehara, ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori. Izvršni direktor ALFA Centra Aleksandar Dedović upoznao je ambasadorku Uehara sa radom i aktivnostima organizacije, i značajnim rezultatima koje je ALFA Centar ostvario u veoma skromnim uslovima. Dedović i ambasadorka Uehara razgovarali su i o budućim projektima ALFA Centra i mogućnostima unapređenja saradnje i podrške Ambasade realizaciji tih projekata.

“ Današnju posjetu prepoznajemo kao podršku našim naporima u ostvarenju svoje vizije – demokratske i slobodne Crne Gore – članice NATO i EU. Osim za program podrške evroatlantskim integracijama ambasadorka je bila zainteresovana i za naš omladinski program kao i za sve ono što realizujemo u lokalnoj zajednici, “ kazao je Dedović.

Ističući da je veoma važno nastaviti proces informisanja javnosti o integracijama Crne Gore kao i izgradnji odgovornog demokratskog društva u svim lokalnim zajednicama ambasadorka je održala predavanje nikšićkim srednjoškolcima. Učenici iz četiri nikšićke srednje škole i “Omladinskog kluba Nikšić” su u razgovoru izrazili svoje stavove, dileme i očekivanja u vezi integracionih procesa, studiranja, zapošljavanja i buduće karijere.
“Duboko vjerujem da NATO doprinosi miru i stabilnosti a to državu čini jačom za sledeće generacije, odnosno za vas, mlade ljude.“ kazala im je ambasadorka.