ALFA Centar je, zajedno sa partnerima iz Njemačke – organizacijom ASB, uspio da obezbijedi humanitarnu pomoć za stotinu najugroženijih domaćinstava iz Nikšića,

Program menadžer u ALFA Centru Radoje Mijušković kazao je da su njihovi volonteri danas uručili 200 paketa pomoći, odnosno 100 paketa hrane i 100 paketa koji obuhvataju sredstva za higijenu i dezinfekciju.

“Prioritet su bile porodice bez ikakvih primanja i osobe koje su zbog novonastale situacije ostale bez prihoda. Takođe, potrudili smo se da ovog puta pomoć dobiju domaćinstva koja od početka pandemije nijesu ni jednom dobila pomoć. Pri selekciji su nam pomogle kolege iz opštinske organizacije Crvenog krsta koji su nam dali uvid u svoje ažurirane spiskove, kako bismo dopunili naše liste i ovom prilikom im se zahvaljujem”, kazao je Mijušković.

Istakao je doprinos članova volonterskog kluba ALFA Centra, kao i saradnju sa njemačkim ASB-om.

“Koristim priliku i da se zahvalim našim volonterima, članovima volonterskog kluba ALFA Centra, koji su i ovog puta pokazali da na njih možemo računati u bilo kojoj situaciji. Istakao bih da je ovo tek početak plodonosne i konstruktivne saradnje ALFA Centra i njemačke organizacije ASB, koju ćemo iskoristiti da povećamo kvalitet života građana Nikšića”, zaključio je Mijušković.

Ukpuna vrijednost donacije je 2.500 eura.
Današnja akcija je nastavak prošlonedjeljne aktivnosti kada je ALFA Centar u skladu sa trenutnom situacijom i potrebama, Opštoj bolnici u Nikšiću donirao Šestokanalni EKG uređaj, kao i 100 kompleta posteljine i 100 komada jastuka.