Izvršni direktor Nevladine organizacije ALFA Centar Miloš Perović uručio je danas donaciju Opštoj bolnici Nikšić, obezbijeđenu u cilju borbe protiv pandemije virusa COVID 19.
Donirani su šestokanalni EKG uređaj kao i posteljina za krevete.

“ALFA centar je zahvaljujući svojim partnerima iz Njemačke organizacije ASB uspio da obezbijedi sredstva za projekte usmjerene za pomoć ljudima koji su pogođeni pandemijom virusa korona kovid 19, ali i za pomoć suzbijanja posledica pandemije. Kao što je i prvobitna ideja Aleksandra Dedovića u osnivanju ALFA centra bila da sve projekte i aktivnosti koje sprovodimo usmjerimo ka Nikšiću i razvoju lokalne zajednice, tako smo i ovoga puta s obzirom na situaciju i na potrebe odlučili da Opštoj bolnici u Nikšiću doniramo novi šestokanalni EKG uređaj kao i posteljinu za krevete. Tačnije 100 kompleta posteljine i 100 komada jastuka”, naveo je Perović.

Ovo je, kako je kazao, samo nastavak saradnje koju su imali sa Opštom bolnicom Nikšić, a direktor te ustanove Ilija Ašanin kazao je da je ALFA centar ovako pokazao poštovanje prema potrebama naših građana i Opšte bonice Nikšić u posebnom trenutku.
“Ovo će nam pomoći da možda još bolje i kvalitetnije našim sugrađanima pružamo usluge. Dobili smo i EKG aparat koji ćemo instalirati za potrebe Infektivnog, odnosno Internog odjeljenja Opšte bolnice”, dodao je Ašanin.

Iz ALFA Centra su najavili da je ovo samo prva u nizu akcija pomoći lokalnim institucijama u Nikšiću, koje će dalje inicirati u saradnji sa međunarodnim partnerima.
“Kao drugi dio ove aktivnosti najavio bi da će volonteri Volonterskog klub ALFA centra u narednim danima podijeliti 100 paketa pomoći, paketa hrane i paketa dezinfekcionih sredstava onim porodicama koje su spadaju u onu kategoriju ugroženih na teritoriji opštine Nikšić i na taj način ćemo dati doprinos ovoj vanrednoj situaciji”, najavio je Perović.
Vrijednost donacije Opštoj bolnici Nikšić je 3.500 eura, dok je ostatak od 2.500 eura koji su obezbijedili usmjeren na nabavku paketa pomoći.