Danas je ALFA Centar u saradnji sa Sportskim centrom Nikšić organizovao humanitarnu fudbalsku utakmicu: „Srcem za Nataliju!“.

Cilj akcije je bio da se prikupe neophodna sredstva za liječenje jednogodišnje djevojčice Natalije Ljumović, korisnice Fondacije „Budi human“. Kao posljedica nedostatka kiseonika na rođenju, Natalija nema akt gutanja ni sisanja, a hranu uzima isključivo na sondu kroz nos, koju već sada pokušava na sve moguće načine da ukloni, jer joj smeta. Natalija ne ispušta glas jer je u potpunosti afonična. Kako bi se njeno stanje poboljšalo, potrebni su adekvatni ljekovi koji su dostupni u Makedoniji i bez kojih nije moguće doprinijeti poboljšanju Natalijinog trenutnog stanja.

Ukupno je sakupljeno 1.471,00€, a novac su donirali učesnici fudbalske utakmice-predstavnici političkih partija.

„Danas smo još jednom svjedoci humanosti i solidarnosti naših sugrađana. Nadamo se da će prikupljena sredstva pomoći Nataliji za ljepše djetinjstvo. Učešćem predstavnika političkih partija u ovoj humanitarnoj akciji pokazali smo crnogorskoj javnosti da humanost i empatija brišu sve političke razlike. Pozivamo sve da pomognu ovoj djevojčici slanjem poruke sadržine: 35 na broj 14543, kao i uplatom sredstava na žiro račun koji je dostupan na sajtu Fondacije „Budi human“, kazala je Marina Došen, koordinatorka omladinskih programa u ALFA Centru.

Aktivnost je ozdržana uz poštovanje svih epidemioloških mjera.