Tokom prethodna dva dana Volonterski klub ALFA Centra u Nikšiću organizovao je humanitarni fudblaski turnir „Srcem za Radu“ na kojem su prikupljana novčana sredstva za Radmilu Raičević kojoj je potrebno pedeset hiljada za transplataciju bubrega u Turskoj, saopšteno je iz ove NVO.

Kako su naveli, na humanitarnom turniru prikupljeno je ukupno 1.626,00 eura.

Pobjednik turnira je ekipa FC Nikšić, a pehar namijenjen pobjedniku kao i zahvalnice učesnicima i sponzorima uručili su fudbaleri Sutjeske Božo Marković i Vladan Giljen.

“Tokom prethodna dva dana igrali smo fudbal za našu sugradjanku, Radmilu Raičević, kojoj je neophodna novčana pomoć za odlazak u Tursku na transplataciju bubrega. Radmilin donor je nikšićki bokser Ratko Drašković. Urađene su sve analize, tipizacija i sve se poklapa. Transplantacija će biti obavljena na klinici Acibadem u Turskoj. Radmili je za liječenje potrebno oko 50.000 eura. Nadamo se i da ćemo ovoga puta biti na pomoći Radmili i da ce ona nakon ovog turnira biti bliža svom cilju. Zbog toga još jednom hvala svim ekipama, a posebno bi se zahvalili našim partneima koji su pomogli da se organizuje turnir: OŠ “Braća Ribar”, Fudbalski savez Crne Gore, Foto Lab, Sport Trofej Nikšić, Guardian World, Lanex, Merak i preduzeće “Water group”, kazali su iz ALFA Centra.

Iz ALFA centra napominju da je na turniru učestvovala 21 ekipa: Kočani RMD, Dekor Iva, Kaljari Knjaz, Humci, Ćemenca, Trebjesa Niksic, Onogošt , Pekara Zvicer, Caffe Marvel, DVD Vojnik, Astal , Nikšić, DDK Fap Mašina, Rastoci, Pop, Sparta, Gornje Polje, Pivara Trebjesa, CAREP, Mesara Vorotovic, Brezovik.

Sve donacije za Radmilu mogu se uplatiti na žiro račun: Addiko bank A. D. 555000900332678870, kao i na devizni račun Addiko bank A.D. ME 25555000900332680713.

Izvor: CDM