Svečanom dodjelom diploma završen je četrnaesti regionalni evroatlanski kamp REACT 2021.

Četrnaesti “Regionalni evroatlanski kamp” REACT, koji je organizova0 NVO “Alfa centar” iz Nikšića, završen je danas na Ivanovim Koritima.

“Sa velikim ponosom danas ispraćamo polaznike jedanaeste generacije regionalnog evro-atlantskog kampa, jedinstvene ljetnje škole na ovim prostorima, potpuno uvjereni da će oni danas sa znanjem i energijom koju oni nose iz Crne Gore u svoje zemlje, željeti, na prvom mjestu umjeti, da između sebe grade mostove povjerenja, mostove prijateljstva, i stabilne veze koje će uticati na bezbjedniji život u svim zemljama Zapadnog Balkana”, istakao je Miloš Perović, izvršni direktor ALFA Centra.

Realizacijom REACT-a ALFA Centar već četrnaest godina daje doprinos u edukaciji i vaninstitucionalnom obrazovanju mladih ljudi iz velikog broja zemalja Evrope na teme evropskih i evroatlantskih integracija, regionalne saradnje i stabilnosti, odbrane i diplomatije, pomirenja i stabilnosti u regionu.

REACT 2021 je okupio 50 mladih učesnika iz zemalja regiona kao i 20 predavača medju kojima su nosioci najvećih državnih funkcija, poslanici, ugledni profesori i istaknute javne ličnosti iz Crne Gore i regiona.