ALFA Centar objavljuje javni poziv za Trodnevnu obuku za kreiranje kampanja usmjerenih na prevenciju sajber nasilja.

Aktivnost podrazumijeva realizaciju trodnevne obuke medijske pismenosti i slobode govora uz izbjegavanje govora mržnje i negativnih narativa, kao i pravce i korake kreiranja kampanja: kreiranje cilja kampanje, definisanje ciljne grupe, kreiranje kratkih poruka i ostalih sadržaja, kreiranje vizuala kampanje, privlačenje pažnje javnosti i targetiranje ciljnih grupa, strategija komunikacije sa ciljnom groom – društvene mreže, mediji, osnove digitalnog marketinga i osnovni alati u promociji kampanje za 15 mladih ljudi iz Nikšića.

Nakon obuke, direktni učesnici projekta biće podijeljeni u 5 timova, koji će imati zadatak da razviju i kreiraju sopstvenu kampanju na zadatu temu u roku od 2 mjeseca.

Kampanje će se razvijati uz mentorsku podršku koordinatora projekta i 2 novinara i biće objavljene i promovisane u medijima.

Ideju za sadržaj videa uradiće timovi srednjoškolaca, a tehnički dio- produkciju i montažu odradiće profesionalno angažovana kompanija za digitalni marketing.

Za najbolje 3 kampanje, previđene su novčane nagrade u vidu vaučera za kupovinu u prodavnici tehničke opreme.

Pravo prijave imaju srednjoškolci iz Nikšića.

Rok za dostavljanje prijava je 22.10.2023.godine.

Zainteresovani pojedinici/timovi se mogu prijaviti slanjem prijave na e-mail adresu alfacentar@t-com.me

Za više informacija možeš se obratiti na mejl: alfacentar@t-com.me

Aktivnost je dio projekta: “Šta ni(je) sajber nasilje?” podržanog od Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2- ReLOaD2 koji finansira Evropska Unija, a sprovodi UNDP.