Danas je u radnoj posjeti ALFA Centru boravila je delegacija ambasade Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori. Još jednom su potvrđeni odlični odnosi ambasade i ove nevladine organizacije koji su se ogledali kroz niz različitih aktivnosti, posebno u oblasti mira, stabilnosti, kao i evroatlantskih integracija zemalja regiona.

“ALFA Centar je primjer dobrog rada i aktivnosti koje sprovodi na polju evroatlantskih integracija dokaz su da ona predstavlja veoma važnu ulogu u promociji evroatlantizma u Crnoj Gori. Pohvalio bih njihovu volju i snagu koju ulažu kako bi svaki građanin bez obzira na različitosti mogao da izrazi svoje dileme i komentare kada je pitanju članstvo Crne Gore u NATO. Nama je drago da ćemo u susjedstvu imati zemlju članicu NATO i EU , te zajednički dijelimo radost svih uspješnih aktivnosti ALFA Centra” , naglasio je ambasador Izmir Talić.

Aleksandar Dedović, izvršni director ALFA Centra istakao je “Ova posjeta nam veoma znači , obzirom da se radi o prijateljskoj državi sa čijim građanima građani Crne Gore imaju neraskidive veze. Iskustvo Bosne i Hercegovine u posljednjih dvije i po decenije se može vrlo uspješno iskoristiti u smislu izgradnje mira, jačanja povjerenja i dugoročne stabilnosti u Crnoj Gori i regionu uopšte”.