Dobitnici priznanje »Siguran kompas« za ovu godinu su:
– u pojedinačnoj kategotriji: prof. dr Branislav Radulović i novinarka Zorica Kumburović
– u kategoriji organizacija/institucija: Ambasada Republike Slovačke u Crnoj Gori u kategoriji NVO/Mediji: Radio televizija Nikšić.
Priznanje »Siguran kompas« ustanovljeno je 2010. a dodjeljuje se za izuzetan doprinos u promociji značaja međunarodne saradnje, bezbjednosti i širenju ideje evroatlantizma u Crnoj Gori.
U predlaganju i odabiru ovogodišnjih laureata učestvovali su dobitnici priznanja iz prethodnih godina. Svečano uručenje priznanja će biti 14. decembra u Nikšićkom pozorištu u okviru proslave desetogodišnjice rada ALFA Centra.

„Isticanjem pojedinica, organizacija i medija koji svojim zalaganjem doprinose boljem poznavanju i razumijevanju integracija Crne Gore u Sjeveroatlantski savez željeli smo istovremeno motivisati i ostale subjekte u zajednici da nam se pridruže u ovoj misiji. Konstatujemo da je iz godine u godinu konkurencija sve brojnija što nas uvjerava da je ovaj crnogorski put prepoznat kao ispravan i podržan od šire javnosti. Uručenje ovogodišnjeg priznanja će se realizovati u okviru obilježavanja desetogodišnjice rada ALFA Centra što nama kao organizatorima predstavlja posebnu i čast i obavezu“, kazao je izvršni direktor ALFA Centra, Aleksandar Dedović.