Deset studenata Univerziteta Crne Gore boraviće u Budimpešti od 03. do 07. aprila u okviru studijske posjete koju organizuje ALFA Centar u saradnji sa Komunikacionim timom Savjeta za članstvo u NATO i ambasadom Mađarske u Crnoj Gori. Učesnici studijske posjete su polaznici devetog Regionalnog Evroatlantskog Kampa REACT 2016 održanog na Ivanovim Koritima.
Njih desetoro su nagrađeni autori najbolje ocijenjenih eseja na konkursu koji je prošlog novembra raspisao ALFA Centar. Kroz trodnevni program pripremljen od Vlade Mađarske, studenti će imati priliku da se upoznaju sa radom institucija ove države kao i sa kulturnim i istorijskim nasledjem.i podrazumijeva takmičenje u različitim sportskim i vojničkim vještinama.

Studenti će tokom interaktivnih predavnja moći da se informišu, razgovaraju i razmijene mišljenja sa ministrima, parlamentarcima i predstavnicima političkih partija na teme EU i NATO integracija i iskustvima Mađarske u ovim procesima. Planiran je i susret sa ambasadorom Crne Gore u Mađarskoj Nj.E. Aleksandrom Moštrokolom. Posjeta se organizuje u okviru obilježavanja 4.aprila, Dana studenata i dana potpisivanja Sjevernoatlantskog ugovora.