Čast da otvori ovogodišnji “Ambasadorski sat”, aktivnost koju NVO “Alfa Centar” organizuje već sedam godina, i da razgovara sa nikšićkim srednjoškolcima pripala je ambasadoru Palestine, Rabi Alhantouliju.

“Za nas je važno da dođemo i upoznamo Nikšić, njegove stanovnike, kao i da se mi predstavimo, da predstavimo našu zemlju i neku buduću saradnju. U Palestini ima 11 velikih univerziteta i uvijek postoji mogućnost da se nađe neki modul saradnje između institucija dvije države“, kazao je ambasador Palestine.
Politička situacija u Crnoj Gori, prema njegovim riječima, veoma je aktivna i zanimljiva za sve ambasadore u Crnoj Gori. „Želimo najbolje svim partijama i da rade u interesu svih građana Crne Gore“, kazao je Alhantouli.

Sa ambasadorom Palestine razgovarali su učenici sve četiri srednje škole u Nikšiću. “Ambasadorski sat”, 25 po redu, ima za cilj da srednjoškolcima i studentima omogući da saznaju više o stranim zemljama, njihovim kulturama, istoriji, geografiji, sportu, kao i da u neposrednom razgovoru sa predstavnicima tih zemalja saznaju o mogućnostima daljeg studiranja i usavršavanja.
“Možda je ovaj 25. ambasadorski sat i najzanimljiviji jer nam gost dolazi iz zemlje koja je u našoj zajednici pominjana sa više različitih uglova i čini mi se da nema države koja se u Crnoj Gori više pominje, a da se o njoj manje zna, kao što je Palestina”, kazao je direktor “Alfa Centra” Aleksandar Dedović.
Druženje sa nikšićkom omladinom, smatra Dedović, dobra je prilika da ambasador stekne pravi utisak o gradu pod Trebjesom, ali i da kod nikšićkih srednjoškolaca probudi želju da posjete Palestinu.