Svečanim proglašenjem pobjednika u kasarni “Milovan Šaranović” danas je završeno nacionalno takmičenje “Sigurna budućnost”.
Nakon tromjesečnog takmičenja prvo mjesto osvojila je ekipa iz Berana Nemanja Novović i Stefan Vesković, drugo mjesto zauzela je ekipa iz Murine Dorđe Mijović i Rade Dašić, dok je treće mjesto osvojila ekipa iz Nikšića koju čine Jelena Đukić i Andjela Đurđić .

“Sigurna budućnost” je takmičenje za mlade od 15 do 19 godina i ima za cilj da se podigne nivo informisanosti mladih o karakteru, istoriji, geografiji, politici i bezbjednosnim pitanjima Sjeveroatlantskog Saveza i odnosima Crne Gore sa ovim savezom.
Za tri prvoplasirane ekipe organizator je obezbijedio sledeće nagrade: studijsku posjetu NATO štabu u Sarajevu, učešće na međunarodnom REACT 2016 i sportsku opremu.
Nemanja Novović, jedan od pobjednika takmičenja, kaže da su mnogo naučili o vojsci i integracijama Crne Gore u NATO.

“Organizacija takmičenja je zaista bila na nivou. Uložili smo mnogo vremena i energije da bi se što bolje plasirali. Stekli smo nova znanja o vojsci i integracijama u NATO a upoznao sam vršnjake iz svih gradova Crne Gore”, kazao je Novović.
Ovogodišnje takmičenje “Sigurna budućnost” organizovao je ALFA Centar u saradnji sa Komunikacionim timom Savjeta za članstvo u NATO, Vojskom Crne Gore, Ministartsvo odbrane a podršku je dao butik “CAKAN Sport”.