ALFA Centar će nizom aktivnosti obilježiti Četvrtu globalnu UN nedjelju bezbjednosti saobraćaja (08-14.maja). Između ostalog, u srijedu 10.maja na nacionalnoj Konferenciji o bezbjednosti saobracaja ćemo prezentovati Izvještaj – analizu trenutnog stanja u ovoj oblasti. Ova konferencija je rezultat inicijative Vlade Crne Gore i Ujedinjenih Nacija, a okupiće najvažnije subjekte koji deluju u oblasti bezbjednosti saobraćaja u Crnoj Gori.
Uvodna izlaganja će imati g. Mevludin Nuhodžić, Ministar unutrašnjih poslova, Dr Kenan Hrapović, Ministar zdravlja, g. Osman Nurković, Ministar saobraćaja i pomorstva i gđica Mina Brajović, Šefica SZO kancelarije u Crnoj Gori. Nedelja saobracaja Ovogodišnja globalna sedmica bezbjednosti saobraćaja je posvećena problemu neprilagođene brzine kao uzroku nastanka najvećeg broja saobraćajnih nezgoda.
Cilj realizacije konferencije je detaljno sagledavanje i analiza situacija u ovoj oblasti, pokušaj de se izvedu izvedu konkretni zaključci i prijedlozi mjera u kratkoročnom, srednjeročnom i dugoročnom period kako bi se sistemski uticalo na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda na crnogorskim drumovima.
onferencija će biti održana u eko zgradi Ujedinjenih nacija u Podgorici sa početkom u 10:00 h.