ALFA Centar raspisuje Konkurs za najbolji kratki video klip na teme suzbijanja lažnih vijesti i dezinformacija.

Pravo učešća imaju mladi u Crnoj Gori od 18 do 35 godina. Dužina trajanja klipa je do 180 sekundi. U tom vremenu potrebno je obraditi i predstaviti potencijalne prijetnje I posljedice širenja lažnih vijesti, spinovanja i dezinfromacija kao i lično viđenje autora na koji način mladi u Crnoj Gori mogu djelovati preventivno ili u najkraćem roku ublažiti posljedice istih.

Aktuelnost ove teme u svijetu daje šansu da se ova pitanja probelmatizuju na kritički i kreativan način a svakako otvaraju jedan inspirativan prostor za mlade kreativne stvaraoce iz Crne Gore. Video klip može biti urađen u bilo kojoj formi (snimani video, animacija, foto-kolaž, animirani film, dokumentarni video itd.)

Izrađene video klipove slati na alfacentar@t-com.me u periodu od 06.11. do 21.11.2018.

Uz radove, neophodno je dostaviti i podatke o autoru : Ime i prezime, godina rođenja i mjesto stanovanja, kao i broj kontakt telefona. Ocjenjivaće ih stručni žiri, a prilikom bodovanja uvažiće se i broj reagovanja na FB stranici ALFA Centra.

Pobjednici Konkursa će biti proglašeni 25.11.2018.godine.

ALFA Centar je obezbijedio nagrade za najbolje:

  • Za prvo mjesto: 200€
  • Za drugo mjesto: 100€ i komplet knjiga
  • Za treće mjesto: 100€

Konkurs se realizuje u partnerstvu sa GLOBSEC-om iz Slovačke u okviru projekta “Countering disinformation in Central and Eastern Europe”.