“Najbitnije je da kao društvo shvatimo da djeca i mladi trebaju da budu naš prioritet, pa shodno tome zahvaljujemo se na podršci našim bitnis partnerima i pozivamo ostale sugrađane da društveno odgovorno djeluju i posluju“, poručila je Marina Došen

Socijalni servis NVO „Alfa centar“, uz podršku biznis zajednice, obezbijedio je i podijelio 100 novogodišnjih paketića najmlađim Nikšićanima.

„Nadamo se da smo uspjeli obradovati najmlađe u susret novogodišnjim praznicima i da će i drugi slijediti naš primjer. Veliki broj mališana su iz porodica koji su redovni korisnici servisa ‘Alfa centra’. Zadovoljstvo nam je što smo ovom akcijom uspjeli obradovati i najmlađe pripadnike RE populacije“, kazala je Marina Došen, iz „Alfa centra“.

Novogodišnje paketiće su dobili i korisnici nikšićkog Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju.

„Trudimo se da djecu i mlade gledamo kao heterogenu grupu, koja je najranjiviji dio naše zajednice“, poručila je Došen.

Kako je istakla, podaci MONSTAT-a iz prethodne godine, da je svako treće dijete u riziku od siromaštva, moraju sve da zabrinu.

„Skoro svako dijete do 17. godine u Crnoj Gori tokom 2020. bilo je u riziku od siromaštva, a taj procenat se povezuje sa više faktora. Najbitnije je da kao društvo shvatimo da djeca i mladi trebaju da budu naš prioritet, pa shodno tome zahvaljujemo se na podršci našim bitnis partnerima i pozivamo ostale sugrađane da društveno odgovorno djeluju i posluju“, poručila je Došen.

Novogodišnje paketiće obeubijedili su uz podršku „Foto lab“-a, Hipotekarna NLB banka i „Clic Consult“, a mališani su mogli da uživaju u muzičkom programu, kao i da se fotografišu sa Deda Mrazom.

Došen najavljuje ovakve i slične akcije i za narednu godinu, a sve u cilju pomoći najugroženijim pojedincima i porodicama u Nikšiću.

„Tokom ove godine iskupili smo oko 20.000 eura donacija za različite kategorije. Nadamo se da će se broj socijalno ugroženih smanjivati i da će se potreba za socijalnim davanjima smanjiti u narednoj godini. Međutim, shvatajući realno socio–ekonomsku situaciju u Nikšiću, ali i u cjeloj Crnoj Gori, jačaćemo naše partnerske kapacitete kako bi u narednom periodu bili uz naše sugrađane“, poručila je.