ALFA Centar je danas u Nikšiću promovisao mobilni saobraćajni poligon za edukaciju djece, u okviru projekta “Siguran korak” koji realizujemo uz podršku Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore.

kak je saoppšteno iz te organizacije, poligon se sastoji od maketa pješačkih prelaza, trotoara, puteva, semafora i najčešće korišćenih saobraćajnih znakova i ovom prilikom ALFA Centar ga je poklonio na dalje korišćenje JU OŠ “Braća Labudović” u Niksicu, i prve je takve prirode u Crnoj Gori.

S obzirom da ALFA Centar od početka bavljenja ovom temom akcenat stavlja na edukaciju, kako djece tako i najmladjih ucesnika u saobracaju, u ovoj organizaciji ovo vide kao veliki korak naprijed i dugoročno resenje kada je pitanje edukacije najmlađih.

“Djeca će danas i ubuduće imati priliku da pored teorijskog znanja o osnovnim saobraćajnim pravilima i propisima za pješake i bicikliste, steknu i praktična znanja u kontrolisanim uslovima. U saradnji sa Upravom Policije CB Niksic, obuku su danas prošli učenici OŠ Braća Labudović, koja je jedna od rijetkih osnovnih škola koja ima saobraćajnu sekciju. Ono što je jako važno napomenuti jeste da će sve zainteresovane škole moći da koriste ovaj poligon” kazala je Sara Đoković iz ALFA Centra.

Kroz realizaciju projekta “Siguran korak” ALFA Centar želi doprinijeti poboljšanju sigurnosti i bezbijednosti saobraćaja na putevima u cijeloj Crnoj Gori.