Sankcije za maloljetnike koji se, iako nemaju vozačke dozvole, nađu za volanom su, s obzirom na posljedice koje izazivaju i koje bi mogli izazvati, neprilagođene i blage, kaže za portal ADRIA istraživačica u ALFA Centru Sara Đoković.

Krajem prošlog mjeseca crnogorska policija je saopštila da je uhapsila maloljetnika koji je vozio automobil brzinom od 200 kilometara na sat, na dijelu puta na kom je brzina ograničena do 80 kilometara. Prije nekoliko dana desio se sudar u kom je više osoba povrijeđeno, a za volanom jednog od automobila bila je maloljetna osoba.

Đoković ukazuje da Zakon o prekršajima ne dozvoljava da se maloljetno lice, koje nije zaposleno i nema prihode, strože kazni.

“U ovim slučajevima, najveću ulogu igraju roditelji i edukacija mladih ljudi. Kazna ima odgovarajuću ulogu, ima odgovarajuće efekte, ali oni nisu stalni i trajni i ne mogu dati trajni rezultat, pogotovo ne ako su ovako “blage”. Zato je i jedan od najbitnijih faktora edukacija, gdje roditelji moraju da utiču na svoju djecu”, navodi ona.

“Prvo im na pamet padne kolika je kazna, a ne da li će neko da pogine”

Kako dodaje, saobraćajna nezgoda uvijek je posljedica greške, a vozači prave greške jer ne znaju ništa o rizicima.

“Kad im pomenete posljedice njima prvo na pamet padne kolika je kazna, a ne da li će neko da ostane sa invaliditetom ili pogine. Te rizike moramo shvatiti i moramo o njima govoriti. Poseban apel roditeljima da ne daju vozila na korištenje i upravljanje djeci, odnosno onima koji nemaju položen vozački ispit, kao i da kategoriji mladih vozača koji imaju do 24 godine skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilima”, ističe Đoković.

Pojačane kontrole saobraćaja, češće kontrolisanje i sankcionisanje vozača, pogotovo mladih vozača, u ALFA centru vide kao potrebu, pogotovo tokom ljeta.

“Ljetnja sezona nam donosi i povećan broj vozila na magistralnim putevima, visoke temperature, zamor vozača, sve veći broj dvotočkaša na putevima i iz tog razloga potrebno je povećati i preventivne i represivne aktivnosti”, ocjenuje Đoković.

Ukazuje i da je tema bezbjednosti saobraćaja nedovoljno zastupljena u školskoj nastavi.

“Mi smo prije nekoliko godina podnijeli inicijativu da se bezbjednost saobraćaja uvrsti u nastavne planove i programe, za početak kao fakultativni ili izborni predmet, a vremenom i kao redovni. Dobili smo odgovor da to nije bilo moguće ostvariti u tom trenutku i da nema uslova, ni nastavnog kadra za to”, naglašava Đoković.

Zato ALFA Centar godinama organizuje edukativne radionice u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama, kao i savjetovanja sa direktorima i direktoricama osnovnih i srednjih škola.

“Kada nam mladi ljudi dođu do godina u kojima mogu da dobiju vozačku dozvolu, treba već da imaju izgrađene stavove o saobraćaju, njegovim zamkama i dovoljno znanja o svim rizicima koje nosi. Zato, od samog početka bavljenja ovom temom, edukaciju vidimo kao najbolje rješenje”, kaže Đoković.

Kako ističe, da bi poboljšali trenutno stanje moramo da radimo na promjeni ponašanja svih učesnika u saobraćaju, od vozača i pješaka, do saobraćajnih projektanata i inženjera, te donosilaca odluka.

“A na to možemo i treba da utičemo svi zajedno, kako bi na crnogorskim putevima svi bili bezbjedni”, poručuje Đoković.

“Naš mentalitet najbolje odgovara na zajedničko djelovanje prevencije i represije”

Prema njenim riječima, ALFA Centar daje primat preventivnim i edukativnim aktvnostima, iako naš mentalitet najbolje odgovara na zajedničko djelovanje prevencije i represije.

“Situacija na crnogorskim putevima, veliki broj saobraćajnih nezgoda i smrtno stradalih lica na našim putevima nas podstiču da realizujemo brojne aktivnosti i kampanje. Jedne od naših najznačajnih kampanja, koje kontinuirano sprovodimo, jesu “Uspori” i kampanja “Pusti neka zvoni”, koje se usmjerene protiv neprilagođene brzine i upotrebe mobilnog telefona u saobraćaju. Kampanja “Pusti neka zvoni” je okupila veliki broj poznatih ličnosti iz Crne Gore i regiona, koji su putem video poruke upozorile na ovu opasnu i čestu naviku. Uključili su se brojni glumci, pjevači, sportisti, TV lica, nosioci javnih funkcija”, nabraja Đoković.

Ukazuje da bezbjednost u saobraćaju najviše ugrožavaju nesavjesni vozači i da je najčešći uzrok za nastanak saobraćajnih nezgoda upravo ljudski faktor, pa realizaciju pomenutih kampanja i drugih preventivnih akcija na terenu vide kao ključne u cilju poboljšanja stanja na našim putevima.

“Sve preventivne i edukativne aktivnosti realizujemo uz podršku Uprave policije, sa kojima imamo dugogodišnju saradnju. Ono što svi učesnici u saobraćaju mogu da rade u cilju prevencije saobraćajnih nezgoda jeste da poštuju saobraćajna pravila i propise, kao i da opominju svoje prijatelje, kolege, poznanike da to i oni čine. Promjena kreće od svih nas, a mi zajednički moramo pozicionirati bezbjednost saobraćaja visoko na ljestvici prioriteta i preuzeti odgovornost”, zaključuje Đoković.

Portal Adria pitao je Upravu policije koliko maloljetnika su njihovi službenici zatekli “za volanom” na crnogorskim putevima tokom kontrola saobraćaja od početka ove godine, te da li je bilo maloljetnika koji su, uz to što voze bez dozvole, bili i pod dejstvom alkohola ili narkotika, ali na pitanja nismo dobili odgovor.